Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Школярам під час канікул показали приховані скарби Мукачівщини (ФОТО)

Школярам під час канікул показали приховані скарби Мукачівщини (ФОТО)

Школярам під час канікул показали приховані скарби Мукачівщини (ФОТО)
Зимові шкільні канікули для вихованців клубу спортивного орієнтування «Товариш» проходять під гаслом "Пізнай приховані скарби Мукачівщини". Під керівництвом тренерів учні здійснюють одноденні...
ВІДЕО ДНЯ

Зимові шкільні канікули для вихованців клубу спортивного орієнтування «Товариш» проходять під гаслом "Пізнай приховані скарби Мукачівщини". Під керівництвом тренерів учні здійснюють одноденні походи чарівними засніженими околицями Мукачева.

У вкритому товстим шаром снігу лісі складно проводити тренування зі спортивного орієнтування – сліди товариша видають вам місцезнаходження контрольного пункту, - розповідають гуртківці клубу. - Тож поки сніг не розтанув, ми мандруємо мальовничими стежками у передмісті. Однією з перших ми «підкорили» Ловачку - найвищій "приміський" пагорб Мукачева, розташований на північ від міста. Висота гори згідно карти 306 метрів, а центр міста знаходить на висоті приблизно 126 метрів, тож тут є чудове місце для огляду. Коли вперше стоїш на краю стрімкої конусоподібної засніженої вершини, тебе наповнює страх і сильні емоції. Та чудова панорама міста і засніжених вершин вдалечині створює свій незгладимий зв’язок з горами. Краєвид з Ловачки оцінили ще кельти, які більше двох тисяч років тому заснували тут укріплене поселення, оппідум, яке є найбільшим з досі знайдених кельтських поселень в Україні.

Реклама

Більшість людей, ймовірно, святкові дні проводили вдома перед телевізором чи комп’ютером, але для нас такий відпочинок є нецікавим, у засніженому лісі можна побачити багато такого, про що не дізнаєшся у класі. Так на Лавківському кар’єрі ми відшукали льодовий грот, в якому крижані утворення набули вражаючих форм. Здійснили сходження на Жорнину та гору Червону, відвідали звіринець у «Карпатському мисливці». В Синяку оглянули курорт і піднялися до хреста з розп’яттям і з фігурою Богородиці на горі Середній Верх. Побували на екскурсіях у замках «Паланок» та «Сент-Міклош», а також здійснили піший похід засніженим лісом до закинутої шахти у колишній шахтарській «столиці» Мукачівщини селі Березинка.

Канікули у Мукачеві триватимуть до кінця січня, тож у планах юних туристів ще походи до водоспадів Скакало та Лавківський, екскурсія до замку Шенборнів в урочищі Берегвар…

Реклама

Олександр Цепурдей

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно