Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

За нових тарифів на газ підвищиться соціальний захист краян

За нових тарифів на газ підвищиться соціальний захист краян
З 1 серпня газ коштує наполовину дорожче. Для захисту населення уряд спростив порядок нарахування субсидій. При цьому урядовці розсудили, що не варто винаходити велосипед і вдалися до старого,...

З 1 серпня газ коштує наполовину дорожче. Для захисту населення уряд спростив порядок нарахування субсидій. При цьому урядовці розсудили, що не варто винаходити велосипед і вдалися до старого, перевіреного механізму призначення субсидій малозабезпеченим та соціально незахищеним верствам населення.

ВІДЕО ДНЯ

На цьому акцентували свою увагу віце-прем'єр міністр України Сергій Тігіпко та Міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага під час нещодавніх селекторних нарад.

Основною причиною оптимізації цін на блакитне паливо є необхідність проведення модернізації економіки. Водночас це стимулюватиме впровадження енергоощадних технологій, економію у використанні газу підприємствами і населенням. Цілком очевидно, що рішення щодо оптимізації цін і тарифів на природний газ – вимушений крок. За висновками експертів, підвищувати ціни треба було ще рік тому. Роблячи такий крок, держава водночас забезпечує соціальний захист громадян, компенсуючи частину витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Реклама

14 липня уряд прийняв постанову "Про посилення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг". Нові правила нарахування субсидій, запроваджені з першого серпня зможуть значно розширити коло потенційних отримувачів житлових субсидій. Поріг для їхнього нарахування зменшено на 5 %, тобто нині субсидія нараховуватиметься тим родинам працюючих громадян, хто витрачає на комунальні послуги 15 і більше відсотків сукупного доходу сім'ї та тим пенсіонерам, що витрачають на ці цілі 10 % свого доходу. Крім того, субсидію даватимуть навіть тим, хто має заборгованість зі сплати комунальних послуг. Щоправда, при цьому буде посилено контроль за дисципліною розрахунків.

Про те, як на практиці втілюватиметься політика соціального захисту населення розповів начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Мацола.

Реклама

–Саму процедуру отримання субсидії урядом суттєво спрощено: тепер для працюючих потрібно надати в управління соціального захисту населення тільки три документи – саму заяву, декларацію і довідку про доходи. Пенсіонерам ще простіше – тільки заяву і декларацію, а система соцзахисту сама з'ясує у Пенсійному фонді розмір пенсії. При цьому заплановано, що пакет документів разом зі зразками, як ці документи заповнювати, буде надіслано поштою практично в кожну родину, де є пенсіонер. Довідки з ЖРЕРів, газового господарства та водоканалів більше подавати особисто не потрібно. Це буде здійснюватися за запитами органами праці та соцзахисту населення на місцях. У всьому іншому правила нарахування та призначення субсидій залишаються такими ж як і раніше. Ті, хто вже має субсидію, можуть не звертатися до органів соцзахисту: їм розмір субсидії перерахують автоматично. Таких наразі в області майже сім тисяч родин. За підрахунками головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, з початком опалювального сезону їхня кількість суттєво зросте.

Щоб оперативно вирішувати складні питання, уряд запровадив роботу "гарячої лінії" за тел. 0(800) 507-309. На Закарпатті головне управління праці та соціального захисту населення запровадило щоденну гарячу телефонну лінію за номером: 61-37-55 (з 9.00 до 18.00), за яким можна отримати інформацію про спрощений порядок надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Джерело: Прес-служба ОДА

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно