Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатська влада повернулася обличчям до проблеми сміттєзвалища в Рахові

Закарпатська влада повернулася обличчям до проблеми сміттєзвалища в Рахові

Закарпатська влада повернулася обличчям до проблеми сміттєзвалища в Рахові
У вівторок, 10 серпня, під головуванням заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Віктора Феєра відбулася нарада з питань функціонування сміттєзвалища твердих побутових відходів у...

У вівторок, 10 серпня, під головуванням заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Віктора Феєра відбулася нарада з питань функціонування сміттєзвалища твердих побутових відходів у Рахові.

ВІДЕО ДНЯ

На нараді зазначалося, що наразі відходи з Рахова вивозять на сміттєзвалище, що було відкрите у 1996 році. Воно розташоване на березі Тиси на площі 0,36 га і повністю вичерпало свій ресурс. Ускладнює ситуацію й наближеність сміттєзвалища до житлових будинків. Через це свої претензії висловили Санепідемстанція та Державна екологічна інспекція, які нарахували значні штрафні санкції. Зацікавилися проблемою функціонування рухівського сміттєзвалища й правоохоронні органи.

– Ще у травні минулого року заступник Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища області виніс рішення про припинення функціонування цього сміттєзвалища, – нагадав присутнім начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Василь Романець.

Реклама

Відтак на звернення до Державної екологічної інспекції області експлуатацію сміттєзвалища кілька разів продовжували. За цей час міська влада Рахова мала знайти шляхи вирішення проблеми: підшукати ділянку для нового сміттєзвалища, укріпити дамбу, щоб сміття зі старого не потрапляло до річки та організувати сміттєперевантажувальний пункт. Крім того, місцевій владі необхідно було провести рекультивацію існуючого сміттєзвалища. Однак самотужки справитися з цими питаннями рахівчани не змогли, тому й звернулися по допомогу до обласної влади.

Заступник голови ОДА Віктор Феєр пообіцяв рахівцям всебічну підтримку обласної влади. Насамперед – консультативну та, по-можливості, фінансову. Керівництву Рахівської міської влади було окреслено порядок та першочерговість кроків, які необхідно здійснити для можливого функціонування сміттєзвалища. В першу чергу, кілька важливих рішень повинні прийняти депутати Рахівської міськради, що дасть змогу розробити проекти рекультивації території, спорудити захисну дамбу та почати будівництво сміттєперевантажувального пункту.

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно