Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородські підприємці висловили свої пропозиції до проекту Податкового кодексу

Ужгородські підприємці висловили свої пропозиції до проекту Податкового кодексу

Ужгородські підприємці висловили свої пропозиції до проекту Податкового кодексу
Учора в ДПІ у м. Ужгороді відбулося засідання Громадської ради за участю податківців, представників підприємництва та громадських організацій. Як повідомили у ДПІ у м. Ужгород, основним питанням,...

Учора в ДПІ у м. Ужгороді відбулося засідання Громадської ради за участю податківців, представників підприємництва та громадських організацій.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомили у ДПІ у м. Ужгород, основним питанням, винесеним на обговорення, був проект Податкового кодексу. Засідання пройшло в конструктивній атмосфері. Начальник ДПІ в м.Ужгороді Марія Бадида наголосила, що мета засідання – обговорити та обмінятись думками з приводу доопрацьованого Податкового кодексу України. На її думку, розв'язання проблемних питань чинного податкового законодавства допоможе привести податкову систему у відповідність до сучасних вимог бізнесу.

Голова територіального відділення Асоціації платників податків України Марта Волощук коротко зупинилася на змінах, передбачених проектом Податкового кодексу. Перш за все – це скорочення загальної кількості загальнодержавних податків з 29 до 19, а також скасування 10 місцевих податків і зборів. Разом з тим, проектом Податкового кодексу передбачено поступове зниження ставки податку на прибуток (з 25% до 20%), встановлення нульової ставки єдиного податку для фізичних осіб, які провадять господарську діяльність виключно з надання побутових послуг, у яких річний обсяг доходу не перевищує 300 000 грн.

Реклама

Підприємці, в свою чергу, наголошували на необхідності змін сучасного податкового законодавства. Так, представник регіонального Фонду підтримки підприємництва Віталій Росієнко вказав на недосконалість самої структури Податкового кодексу. Недоліком цієї редакції він вважає і те, що ним не передбачено відміну інших законодавчих актів, що стосуються оподаткування, а окремі статті порушують права малого та середнього бізнесу.

Голова правління ВАТ „Будівельний комплекс" Микола Олійник висловив зауваження щодо того, що норма про звільнення від оподаткування ПДВ операцій з будівництва доступного житла, про яку неодноразово заявлялося в ЗМІ, не включена до проекту Податкового кодексу. Також він відзначив, що в проекті кодексу передбачено вичерпний перелік витрат, які можна віднести до складу валових для оподаткування прибутку підприємства, а будь-які інші витрати не підлягатимуть включенню при розрахунку бази оподаткування.

Реклама

Підсумовуючи зустріч, Марія Бадида ще раз нагадала, що ДПІ в м.Ужгороді запрошує всіх громадян, представників громадських організацій та підприємств до обговорення проекту Податкового кодексу. Адже прийняття уніфікованого документу про оподаткування з урахуванням пропозицій бізнесових структур позитивно вплине на податковий клімат у державі, а відтак – покращить повноту і своєчасність наповнення бюджетів усіх рівнів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно