Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгород може позбутися транспортного моста

Ужгород може позбутися транспортного моста
Наслідки минулотижневих злив, які пройшли в Закарпатті, ще й по сьогодні не ліквідовані. Зокрема, підмостові русла річок ужгородського транспортного мосту, що поблизу спорткомплексу «Спартак» і...

Наслідки минулотижневих злив, які пройшли в Закарпатті, ще й по сьогодні не ліквідовані. Зокрема, підмостові русла річок ужгородського транспортного мосту, що поблизу спорткомплексу «Спартак» і місцевого пляжу — засмічені.

ВІДЕО ДНЯ

Вирвані з корінням дерева перешкоджають протоку річкової води.

Як зазначають фахівці в галузі боротьби з забрудненням водних об’єктів, таке скупчення гілляк, стовбурів дерев здатне не тільки перешкоджати течії, але й сприяти нагромадженню іншого непотребу. У результаті опори мостів зазнають навантаження, що спричинює їх руйнування — утворення тріщин, розколів тощо.

Реклама

Однак, як показують реалії, це аж ніяк не турбує відповідні служби, які повинні доглядати за утриманням в належному стані автодоріг та мостів міста. Напевно, панство сподівається, що річка як принесла сміття, так його і забере.

До того ж, не помічають місцеві служби автодоріг і утворення дірок на «транспортнику», які варто було б залатати, та дерев, які вже не один рік спокійнісінько розростаються на «віадуку».

Реклама

Таке собі «ноу-хау» — зелена зона на мості. Очевидно, це повинно стати ще однією «фішкою» обласного центру Закарпаття, якою місцеве керівництво радо хизуватиметься перед гостями. Але чи витримає в майбутньому цю «гордість» сам міст, якщо на опори ще й давитимуть штучні греблі із сміття?..

А поки чиновники сподіваються та вигадують нові ужгородські чудеса, мешканці міста над Ужем вдало використовують принесені водою дерева замість лежаків та трамплінів, міст потихеньку руйнується, а біля мостових опор утворюються все більші сміттєзвалища побутових відходів, які аж ніяк не сприяють безаварійному протоку води.

В. Попович, Т. Горянка

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно