Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Спортсмени-інваліди зійшли на гору Полонина Руна

Спортсмени-інваліди зійшли на гору Полонина Руна
23-24 липня на Перечинщині відбувся фізкультурно-мистецький фестиваль «Повір у себе». Головна мета організаторів фестивалю, яких було біля десятка, – надати можливість повірити у себе людям із...

23-24 липня на Перечинщині відбувся фізкультурно-мистецький фестиваль «Повір у себе». Головна мета організаторів фестивалю, яких було біля десятка, – надати можливість повірити у себе людям із обмеженими можливостями здоров’я, зокрема вадами зору, проблемами опорно-рухового апарату.

ВІДЕО ДНЯ

Організатори фестивалю за допомогою багатьох громадських організацій зробили спробу популяризувати розвиток туризму серед людей з обмеженими фізичними можливостями, привернули увагу до ефективного способу оздоровлення, залучення спортсменів-інвалідів до регулярних занять спортом, пропаганди фізичної культури і спорту серед людей з обмеженими фізичними можливостями, зміцнення дружніх відносин між ними.

Основним завданням фізкультурно-мистецького фестивалю «Повір у себе» було сходження спортсменів-інвалідів на гору Полонина Руна. У сходженні взяли участь 20 спортсменів-інвалідів із ураженням опорно-рухового апарату, з яких 15 колясочників, а також 5 спортсменів із вадами зору. Серед них відомі спортсмени Олександр Сухан, Юрій Драб, Вікторія Цогла, Вадим Ганич, Віктор Басько та інші.

Реклама

Ідея проведення такого фестивалю належить голові громадської організації інвалідів «Відродження» Олександру Казімірову. Олександра Івановича підтримали управління у справах молоді та спорту ОДА, начальник управління Ярослав Свида, головне управління праці та соціального захисту ОДА, начальник управління Віктор Мацола, осередок Закарпатської федерації ОРА України, голова осередку Олександр Сухан, громадська організація «Дорога життя», керівник Ольга Кириленко, Обласний центр фізичного здоров’я населення, директор Оксана Кирлик, Перечинська райдержадміністрація, голова РДА Андрій Готько, ЗОЦФКСІ «Інваспорт», начальник Андрій Чегіль.

Спортсмени-інваліди здійснили сходження на вершину гори. Вони перемогли свою недугу, довівши собі і всім, що навіть гори не стають перепоною, коли для досягнення мети об’єднуються зацікавлені. Такі вчинки служать прикладом для здорових, повних сил і енергії людей.

Реклама

Велику допомогу спортсменам-інвалідам надало управління охорони здоров’я ОДА, начальник управління Роман Шніцер. Особлива подяка за надану допомогу головному управлінню МНС у Закарпатській області, начальник управління Мирослав Щербей, яке надало палатки, похідну кухню, організувало транспорт, забезпечило генераторами для електрифікації. Саме з боку ГУ МНС учасники й супроводжуючі побачили оперативність, людську порядність, уважне ставлення до проблем, намагання прийти на допомогу у потрібний момент.

Приклад фізкультурно-мистецького фестивалю «Повір у себе» може служити іншим для досягнення мети.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно