Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородців годують “вареними” кавунами

Ужгородців годують “вареними” кавунами
Де в Ужгороді купити кавуна? Ужгородці часто купують кавуни, не розуміючи, що при температурі більше 30 градусів ці соковиті плоди буквально «варяться». Відкривши теплий «зварений» фрукт вдома,...

Де в Ужгороді купити кавуна? Ужгородці часто купують кавуни, не розуміючи, що при температурі більше 30 градусів ці соковиті плоди буквально «варяться». Відкривши теплий «зварений» фрукт вдома, починаються скарги на спеку, літо і т.д.

ВІДЕО ДНЯ

Потім можна почути обвинувачення в адресу "тих безсовісних продавців". Літо та спеку обвинувачувати не варто, зате невдоволення роботою продавців цілком справедливі та логічні. Річ у тім, що господарі торгових точок повинні вести торгівлю маючи спеціальний дозвіл та оформлення своєї точки, як спецобладнання. А це, в свою чергу, означає, що вести торгівлю з землі ні в якому разі не можна: оформлення вищезгаданих документів зобов"язує підприємця торгувати кавунами зі спеціальних лотків та підвищень. Оформлення торгової точки як спецобладнання погоджують головний архітектор міста та головний санітарний лікар. Навіть якщо у приватного підприємця усі потрібні документи в порядку і левова частка соковитих фруктів знаходиться у безпечному для них місці, решту кавунів все одно не можна розташовувати на землі, адже це суперечить санітарним нормам. Звичайно, у нашому місті багато "гарбузних" торгових точок ведуть свої справи правильно: мають погодження своєї точки як спецобладнання, не тримають кавуни прямо на землі. Проте, є і такі приватні підприємці, які не вважають за потрібне привести до ладу необхідні документи і торгують взагалі без дозволу. Звичайно, у такому випадку ні про яке спецобладнання не йдеться: кавуни розкидані прямо на землі, паляться від нещадної спеки, "дотримуючись" порушень усіх санітарних норм.

Саме такі проблеми 22 липня порушила комісія міської ради з розгляду заяв та внесення пропозицій щодо розміщення споруд торгівлі, побуту та іншого призначення. Голова комісії – заступник міського голови – Химинець Володимир Васильович.

Реклама

Крім проблем незаконної торгівлі кавунами комісія порушила ряд актуальних сьогодні питань. Зокрема, прийнято рішення відмовити у зв"язку з відсутністю необхідного спецобладнання окремим торговим точкам друкованої продукції по вулицях Минайській, Заньковецької та проспекту Свободи.

- Річ у тім, що дані об"єкти мають недопустимий зовнішній вигляд, - пояснює ситуацію член комісії Оксана Берча. – в Ужгороді дозволяється торгівля тільки таких точок, які оформили свій зовнішній вигляд як малу архітектурну форму і погодили з головним архітектором міста, а ці "базарні жабки" з газетами тільки псують вигляд Ужгорода. Саме тому потрібно відмовити їм у зв"язку з недопустимістю їх зовнішнього вигляду.

Реклама

Таким чином, шановні читачі, думайте де купуєте кавуни. Звертайте увагу тільки на відповідно обладнані торгові точки, щоб отруїтися у розпалі літа та відпусток.

Аніта Лисак

Джерело: Clipnews

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно