Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Цьогоріч на Закарпатті зберуть зерна на 15 тонн менше

Цьогоріч на Закарпатті зберуть зерна на 15 тонн менше
Як повідомили інтернет-видання “Панорама Мукачева” в прес-службі управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації, у вівторок, 20 липня, під головуванням...

Як повідомили інтернет-видання “Панорама Мукачева” в прес-службі управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації, у вівторок, 20 липня, під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Віктора Слаути відбулася селекторна нарада з питань функціонування ринку зерна у 2010/2011 маркетинговому році та стану проведення збиральних робіт.

ВІДЕО ДНЯ

Зазначалося, що в області у всіх категоріях господарств цьогоріч збиратимуть 40,3 тис. га ранніх зернових колоскових культур. Для цього планується задіяти 454 зернозбиральних комбайнів. Техніка забезпечена паливно-мастильними матеріалами на сто відсотків.

На 19 липня по всіх категоріях господарств уже скошено 14,5 тис. га, що становить 36% до загальної площі збирання, намолочено 39,1 тис. тонн зерна, середня врожайність становить 27 центнерів на круг.

Реклама

Особливістю збирання ранніх зернових цьогоріч є зниження врожайності через несприятливі погодні умови. Надмірна кількість опадів призвела до значного перезволоження ґрунту. Відтак у п’ятьох районах краю було підтоплено понад 12 тис. га угідь. Це, в свою чергу, унеможливило проведення відповідних технологічних дій із захисту культур від шкідників та хвороб.

Згідно з актами обстеження підтверджено загибель посівів на площі 6,25 тис. га. Загальна сума збитків становить 19,4 млн. гривень. 5,3 тис. га із загальної площі пошкоджених посівів – зернові, – констатували учасники наради.

Реклама

В області валове виробництво зерна очікується в межах 290 тис. тонн, що на 15 тис. тонн нижче прогнозу.

Говорячи про збалансування внутрішнього ринку зерна, недопущення його обвалу у період масового збирання врожаю, Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк відзначив, що слід забезпечити на належному рівні експорт зернових культур, а також провадити активні дії на ринку, насамперед державних операторів – Аграрного фонду, ДАК "Хліб України" та Держматрезерву.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно