Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Про українсько-словацьку співпрацю говорили на міжнародній конференції

Про українсько-словацьку співпрацю говорили на міжнародній конференції

Про українсько-словацьку співпрацю говорили на міжнародній конференції
Регіональне відділення Дослідницького центру Словацької асоціації зовнішньої політики в м. Пряшів (В. Бенч) та Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді (С....

Регіональне відділення Дослідницького центру Словацької асоціації зовнішньої політики в м. Пряшів (В. Бенч) та Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді (С. Мітряєва) в рамках реалізації спільного словацько-українського проекту „Відкриваємо двері для нових можливостей співпраці”, який фінансується Норвезьким фінансовим механізмом та Урядом Словацької Республіки, організували в м. Пряшів Міжнародну конференцію на тему: „Добровільництво – шлях до співпраці”.

ВІДЕО ДНЯ

На конференції обговорювались питання розвитку волонтерства в Європі, Словаччині та Україні. З конкретними прикладами добровільництва у Пряшівському краї та Закарпатській області в державному та позадержавному секторах учасників конференції ознайомили від словацької сторони: п. М. Бача – представник відділу соціальних справ міської адміністрації м. Пряшів, п. Б.Балажова – координатор добровільників Пряшівського краю, п. Т. Матулайова – завідувач кафедри соціальної роботи Пряшівського університету, п. Ю. Гайдукова, п. А. Мрачкова та ін. З української сторони – п. В. Мацола – начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Закарпатської обласної державної адміністрації, п. В. Микулець – заступник начальника цього ж управління, п. О. Чундак – сільський голова с. Невицьке Ужгородського району. До складу делегації увійшли також п. М. Третинник – начальник управління праці і соціального захисту населення Ужгородської РДА, та п. О. Симочко – представник психоневрологічного інтернату системи праці та соціального захисту населення (м. Мукачево), які взяли участь в дискусії з питань, винесених на обговорення конференції.

Представники української делегації ознайомились з роботою відділу соціальних справ міської адміністрації м. Пряшів, обговорили можливості й наміри подальшого співробітництва в цій сфері між Пряшівським краєм та Закарпатською областю. Делегація нашого краю також відвідала Центр для малозабезпечених верств населення (денний стаціонар для сеньйорів), який функціонує в м. Пряшів.

Реклама

Проект, в рамках якого відбувалась конференція, залучає до співпраці все більше різних категорій громадян та інституцій по обидва боки кордону.

В ході конференцій, семінарів, навчань, тренінгів, літніх таборів для молоді словацька сторона передає Україні свій досвід з європейської інтеграції. Наразі до такої співпраці вже залучено більше 500 учасників з української і словацької сторін.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно