Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж запровадив практику подвійного диплому

Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж запровадив практику подвійного диплому

Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж запровадив практику подвійного диплому
Для сьогодення України характерні кардинальні зміни в суспільному житті, економіці, освітньому просторі. Тому сучасному випускнику недостатньо мати лише диплом престижного вузу, ринок праці вимагає...

Для сьогодення України характерні кардинальні зміни в суспільному житті, економіці, освітньому просторі. Тому сучасному випускнику недостатньо мати лише диплом престижного вузу, ринок праці вимагає від претендента на працевлаштування фахової обізнаності, практичних навичок, комунікабельності, знання іноземних мов. Все це і набагато більше пропонує вступникам програма подвійного диплому, яку започаткував Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж разом з двома кращими вузами Польщі. Піклуючись про своїх студентів, один з найпрестижніших навчальних закладів Закарпаття вважає чи не головним мотивом такої співпраці можливість молодих людей змінити життя, удосконалити знання та навички з власного фаху, отримати європейський диплом та досвід проживання в багатокультурному середовищі. І це дійсно реальність.

ВІДЕО ДНЯ

Перспективним напрямом співробітництва коледжу став освітній проект з Вищою школою бізнесу в м. Новий Сонч. Цей навчальний заклад успішно проводить підготовку менеджерів, активно впроваджує модель американської системи освіти. Учні шкіл Закарпаття мають змогу бути зарахованими на навчання без сертифікатів ЗНО і займатися за польською програмою підготовки на базі Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу. Учасникам польсько-українського проекту пропонується обмежена кількість навчальних дисциплін, серед яких – поглиблене вивчення англійської мови, Бізнес англійська, а також дисципліни економічного напряму – Мікроекономіка, Введення в макроекономіку, Вступ до управління тощо. За кожну навчальну дисципліну вони отримують сертифікат, що є загальновизнаним у європейському вузі. Накопичивши сертифікати, студенти завершують навчання безпосередньо у Вищій школі бізнесу м. Польщі та отримують диплом європейського зразка. Для тих, хто добре володіє англійською мовою, є перспектива отримати подвійні дипломи, бо завдяки співпраці з Чикаго цей вуз називають ще Польсько-Американським університетом.

Стрімко розвивається співробітництво коледжу з Польською Академією бізнесу м. Домброва-Гурніча. Адже спеціальності, за якими навчають у нашому виші, є спорідненими зі спеціальностями польського вузу, а це: Управління підприємством, Бухгалтерський облік і податки, Управління фінансами, Маркетинг і управління продажем, Міжнародна торгівля, Психологія в бізнесі, Управління якістю, Управління проектами. Термін навчання за освітнім рівнем «Бакалавр» складає 3 роки. При цьому 1,5 роки студенти навчаються в Мукачівському кооперативному торговельно-економічному коледжі та продовжують навчання 1,5 роки в Польській Академії бізнесу. Заняття проходять 3 рази на тиждень за програмою «3 дні вчишся, 2 дні працюєш».

Реклама

Що ж до тих, хто вирішив після 9-го (чи 11-го) класу стати безпосередньо студентом Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу, по завершенню навчання Польська Академія бізнесу зараховує одразу на ІІ курс із перезарахуванням низки навчальних дисциплін, які студенти вивчають у коледжі. Не секрет, що Європейські університети дають більше свободи своїм студентам: вони можуть самостійно обирати навчальні предмети, поглиблено вивчати дисципліни фаху. Враховуючи досвід європейських колег, з цього року Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж пропонує своїм студентам дисципліни вільного вибору, серед яких: Аналіз ринку та маркетингові дослідження, Міжнародні економічні відносини, Захист інтелектуальної власності. Така інновація максимально створює можливість інтегрувати навчальні плани коледжу із загальноуніверситетськими країн Євросоюзу.

Приємно, що в ювілейний 70-ий рік народження Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж підготував такі подарунки для всіх охочих здобути європейську освіту. І це не дивно, адже у нас – все для студента та його успішного майбутнього!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно