Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпаття з робочим візитом прибули делегації з Чехії та Словаччини

На Закарпаття з робочим візитом прибули делегації з Чехії та Словаччини

На Закарпаття з робочим візитом прибули делегації з Чехії та Словаччини
Закарпаття відкриває нові горизонти співпраці з Чеською Республікою. До неї у 2013 році долучився і Пардубицький край, розташований в історичних областях Богемія і Моравія, на північному сході...

Закарпаття відкриває нові горизонти співпраці з Чеською Республікою. До неї у 2013 році долучився і Пардубицький край, розташований в історичних областях Богемія і Моравія, на північному сході Чехії.

ВІДЕО ДНЯ

Почалося це з поїздки представників Пардубіцького краю, серед яких був і гетьман краю Мартін Нетоліцки, до міжгірської Колочави весною 2013 року. Відвідавши тоді місцеву загальноосвітню школу, пардубицькі побратими вирішили переказати через міжнародний благодійний фонд “ВІЗа” 150 тис. чеських крон на облаштування сучасного класу та на придбання 4 проекторів із комп’ютерним устаткуванням . І слова свого дотримали, - стверджують у прес-службі облради.

У вересні ж року в Пардубіце побувала делегація Закарпаття. Тоді ж між Пардубицьким краєм Чеської республіки, Пряшівським самоврядним краєм Словацької республіки та Закарпатською областю у місті Пардубіце був підписаний меморандум про розвиток тристоронніх відносин і співробітництва, який нині є правовою основою розвитку співпраці.

Реклама

Того ж місяця гетьман Пардубицького краю Мартін Нетоліцки здійснив офіційний візит на Закарпаття для урочистого вручення, придбаного на кошти краю шкільного обладнання.

Зокрема для Колочавської ЗОШ І-ІІІ ст. на виділені Пардубицьким краєм через благодійний фонд «ВіЗа» кошти 150 тис. чеських крон були закуплені меблі та шкільний реманент. За сприяння чеських друзів для школи було закуплено також спортінвентар.

Реклама

У 2014 році співпраця через благодійний фонд «ВіЗа» продовжилася. Пардубіцький край взяв участь у реалізації спільного інвестиційного проекту – реконструкції дошкільного навчального закладу №8 «Ялиночка» м. Хуст.

Оскільки 27 травня відбудеться урочиста передача проекту в експлуатацію, то для участі й прибули делегації Пардубіцького краю на чолі з гетьманом Мартіном Нетоліцки та заступником голови Кошицького самоврядного краю Словаччини Емілем Дюровчаком.

Відповідно до програми перебування, сьогодні, 26 травня делегації поклали квіти до пам’ятника Президенту Чехословацької Республіки Томашу Масарику, після чого працюватимуть за своїми програмами. Участь в заході взяли Володимир Чубірко та Мартін Нетоліцки.

Реклама

Завтра, 27 травня відбудеться зустріч керівництва області із поважними делегаціями та урочиста передача проекту з реконструкції ДНЗ №8 м. Хуст.

28 травня поважні гості оглянуть в окремих районах Закарпаття можливі проекти для подальшої співпраці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно