Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Великих Лучках знаходиться диво-лікарня (ФОТО)

У Великих Лучках знаходиться диво-лікарня (ФОТО)
Отаку гарну будівлю із різнокольоровою квіткою на фасаді знайшли під час нещодавньої поїздки у село Великі Лучки на Мукачівщині. Коли точніше, то це фасад сільської дільничної лікарні. Кольорова...

Отаку гарну будівлю із різнокольоровою квіткою на фасаді знайшли під час нещодавньої поїздки у село Великі Лучки на Мукачівщині. Коли точніше, то це фасад сільської дільничної лікарні. Кольорова будівля розбавляє сірі зимові пейзажі села. Чогось подібного в інших населених пунктах, в яких довелося побувати, не зустрічали.

ВІДЕО ДНЯ

Нам вдалося розшукати Тараса Маняка, який 34 роки пропрацював на посаді головного лікаря медичного закладу. Він розповів, що ідея мозаїчного малюнка належить тодішньому голові місцевого колгоспу Дмитру Кельману. А, власне, сам витвір реалізував місцевий майстер Василь Рубіш. Не обійшлося і без кумедних моментів під час реалізації мистецького задуму. Оскільки на висоту майстра доставляли на «люльці» підйомним краном, а в ці часи нерідко відключали електроенергію, тому чоловіку не раз доводилося «кукувати» нагорі по годину-дві.

Із самим майстром Василем Рубішем вдалося поспілкуватися телефоном. Згадує, що після навчання у Вінниці він повернувся додому і запропонував голові колгоспу «зробити щось цікаве». Тоді разом із колегою Юрієм Фозекошем (нині викладач Львівської академії мистецтв) взялися за створення вже згаданого горельєфу, який заввишки 9 метрів. Спочатку малювали ескіз, а вже потім за ним викладали малюнок на будівлі. За матеріал слугували часточки смальти. Брили матеріалу везли із Києва, а вже вдома кололи вручну на дрібні частинки. На створення квітки пішло все літо.

Реклама

На будівлі й оригінальні вітражі. До всього ж різні. Їх також замовляли в Києві.

Оксана Штефаньо

Реклама
У Великих Лучках знаходиться диво-лікарня (ФОТО) – 01
У Великих Лучках знаходиться диво-лікарня (ФОТО) – 02
У Великих Лучках знаходиться диво-лікарня (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно