Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Іршаві правоохоронці та рятувальники евакуювали учнів двох шкіл (ФОТО)

В Іршаві правоохоронці та рятувальники евакуювали учнів двох шкіл (ФОТО)

В Іршаві правоохоронці та рятувальники евакуювали учнів двох шкіл (ФОТО)
Правоохоронці Іршавського райвідділу міліції разом із рятувальниками держслужби з надзвичайних ситуацій та лікарями швидкої допомоги провели учбову евакуацію 646 учнів одночасно в двох навчальних...

Правоохоронці Іршавського райвідділу міліції разом із рятувальниками держслужби з надзвичайних ситуацій та лікарями швидкої допомоги провели учбову евакуацію 646 учнів одночасно в двох навчальних закладах м.Іршави – школі та гімназії.

ВІДЕО ДНЯ

Учбову евакуацію розпочав начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей майор міліції Василь Волошиновський, який о 12.00 зателефонував в Іршавський райвідділ міліції на спецлінію «102», повідомивши про те, що Іршавську ЗОШ 1-3 ступенів та Іршавську гімназію заміновано, - інформує Іршавський РВ УМВС.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група Іршавського райвідділу міліції на чолі з в.о.заступника начальника райвідділу майором міліції Дмитром Антолом. Міліціонери повідомили дирекцію школи та гімназії про замінування.

Реклама

Далі з гучними сиренами на подвір′я школи приїхали працівники МНС та швидка медична допомога.

Дирекція школи та гімназії по шкільному радіо повідомили учням про евакуацію. Після цього у навчальних закладах прозвучали три довгі дзвінки, які повідомили школярам про небезпеку в школі. Учні організовано покинули приміщення школи, а правоохоронці взяли будівлі під охорону.

Реклама

Рятувальники та експерт-криміналіст перевірили приміщення на наявність у них вибухівки. Нічого небезпечного не знайшли.

Після обстеження школи та гімназії майор Василь Волошиновський, головний інспектор Іршавського райвідділу державної служби з надзвичайних ситуацій майор Василь Данканич та начальник ДПРЧ №5 м.Іршава Дмитро Козар повідомили школярам та вчителям, що цей захід було проведено з метою попередження травмування чи загибелі дітей у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Також майор Волошиновський попередив школярів, що неправдиві повідомлення про замінування тягнуть за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Нагадав учням про випадок із замінуванням школи в с.Білки, де батькам неповнолітнього «мінера» довелось сплатити чималий штраф за неправдиве повідомлення на «102» про замінування школи.

Реклама

Василь Данканич наголосив учням, що в разі виявлення підозрілих предметів потрібно негайно повідомити у відповідні служби.

Головним у цих навчаннях була евакуація. Дітей вчили, як швидко, організовано та без паніки покинути приміщення навчального закладу та чекати приїзду правоохоронців. Школярам також наголосили, що підозрілі знахідки не можна чіпати, а слід повідомити фахівців. Нехтування рекомендацій та порад правоохоронців може привезти до летальних наслідків.

В Іршаві правоохоронці та рятувальники евакуювали учнів двох шкіл (ФОТО) – 01
В Іршаві правоохоронці та рятувальники евакуювали учнів двох шкіл (ФОТО) – 02

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно