Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Берегівські одинадцятикласники не відзначатимуть випускний

Берегівські одинадцятикласники не відзначатимуть випускний

Берегівські одинадцятикласники не відзначатимуть випускний
Вже 29 травня у всіх школах Берегова пролунає останній дзвоник, а одинадцятикласники будуть святкувати свої випускні. Найголовнішою проблемою, одразу після успішної здачі ЗНО, для школярів та...

Вже 29 травня у всіх школах Берегова пролунає останній дзвоник, а одинадцятикласники будуть святкувати свої випускні.

ВІДЕО ДНЯ

Найголовнішою проблемою, одразу після успішної здачі ЗНО, для школярів та батьків є святкування випускного. Адже, зважаючи на стрімке зростання цін на товари та послуги, не кожна сім’я в змозі «потягнути» останнє шкільне свято.

Загалом ціни у Берегові та у ресторанних закладах району коливаються в середньому 260–350 грн за місце. При цьому часто дозволяється приносити свої напої, тістечка. Тобто сім'я з чотирьох людей заплатить за ресторан мінімум тисячу гривень.

Реклама

А це ж треба врахувати святковий одяг. Наприклад, костюм для хлопця в середньому обійдеться в 2,5–3 тисячі гривень, а ще додамо сюди краватку (100–150 грн), сорочку (250–500 грн), туфлі (від 300 грн). Дівчатам-випускницям ще важче, адже потрібно обрати вишукану сукню. Святкове вбрання для дівчат у різних магазинах та на ринках міста пропонують в середньому від 600–3000 грн і більше, залежно від спроможності гаманця і смаку дівчини. До сукні приплюсуємо витрати на туфлі (350 грн і вище), зачіску (100–250 грн), мейкап (100–200 грн), манікюр (від 40–150 грн), біжутерію (від 70–300 грн).

Альтернативним варіантом може бути пошитий в ательє одяг чи взятий напрокат. Ця послуга обійдеться вдвічі дешевше для батьківських гаманців.

Реклама

Фото- та відеопослуги цього року також здорожчали. Наприклад, фотокнига на 6 розворотів обійдеться в 250 грн. «На жаль, з цим курсом на наступний рік буде підняття ціни. Вже й цього року я на 0 виходжу, але домовлялись на початку року за таку ціну, тому вже нічого не вдієш», — каже місцевий фотограф Микола Гель.

Зважаючи на такі великі витрати, випускники Берегівської ЗОШ №3 взагалі вирішили відмінити святкування випускного в його традиційному розумінні. Замість ресторанів та пишного одягу, школярі після здачі ЗНО зберуться дружно разом на два дні в одному з готельно-розважальних комплексів Закарпаття. Кажуть, що позитивних та незабутніх вражень вони отримають не менше, ніж на гучному святі в в ресторані, а обійдеться це в кілька разів дешевше.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно