Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Рахівщині природоохоронці й рятувальники провели спільний рейд лісовим масивом (ФОТО)

На Рахівщині природоохоронці й рятувальники провели спільний рейд лісовим масивом (ФОТО)

На Рахівщині природоохоронці й рятувальники провели спільний рейд лісовим масивом (ФОТО)
Ліси України – це наше національне багатство, зелені легені, котрі кожен громадянин має берегти та постійно поповнювати. Піклування про ліс включає в себе й запобігання пожежам на його території....

Ліси України – це наше національне багатство, зелені легені, котрі кожен громадянин має берегти та постійно поповнювати. Піклування про ліс включає в себе й запобігання пожежам на його території. Адже загорання в лісі – це завжди великі втрати для флори, фауни, лісових господарств і кожного мешканця нашої країни безпосередньо. Залишене багаття, недбало кинутий недопалок, самовільне спалювання стерні, сухої трави чи очерету – це найпоширеніші причини стихійного лиха. Із настанням теплої засушливої погоди небезпека виникнення пожеж у лісах із кожним днем стає все більш імовірною.

ВІДЕО ДНЯ

За невтішною статистикою, з початку року (станом на 22 травня) в екосистемах Закарпатської області виникло 383 пожежі, на загальній площі близько 430 га, з них 20 пожеж трапилося на території лісових господарств. Найбільше загорань – 5 випадків – виникло в Ужгородському районі. По три пожежі зафіксували в Рахівському, Виноградівському, Великоберезнянському та Хустському районах. Також від вогню постраждали лісові господарства Перечинщини й Іршавщини, - повідомили в У ДСНС України в Закарпатській області.

Зважаючи на ситуацію, що склалася, протягом 19-20 травня представники Карпатського біосферного заповідника спільно з працівниками Рахівського райвідділу ДСНС провели рейд лісовим масивом району, приділяючи увагу пожежній безпеці та виявленню аварійно-небезпечних дерев. Зокрема, учасники рейду здійснили патрулювання особливо небезпечних у пожежному відношенні лісових ділянок, рекреаційних територій і зон відпочинку щодо контролю за дотриманням відпочивальниками вимог пожежної безпеки. Крім цього, було організовано обстеження аварійно-небезпечних дерев уздовж автошляху, який веде на полонини Туркул і Рогнєска та використовується місцевим населенням, туристами і службою державної охорони Карпатського біосферного заповідника.

Реклама
На Рахівщині природоохоронці й рятувальники провели спільний рейд лісовим масивом (ФОТО) – 01
На Рахівщині природоохоронці й рятувальники провели спільний рейд лісовим масивом (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно