Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Філологічний факультет УжНУ долучився до відзначення Дня вишиванки

Філологічний факультет УжНУ долучився до відзначення Дня вишиванки

Філологічний факультет УжНУ долучився до відзначення Дня вишиванки
Кожного третього четверга травня Україна вже 8 років відзначає День вишиванки. Одягати вбрання з національним елементами, зберігаючи традицію, ідентифікувати себе як свідомого громадянина своєї...

Кожного третього четверга травня Україна вже 8 років відзначає День вишиванки. Одягати вбрання з національним елементами, зберігаючи традицію, ідентифікувати себе як свідомого громадянина своєї держави, відчути себе єдиним цілим зі всією Україною – така мета нинішньої акції.

ВІДЕО ДНЯ

Цього року вперше до проведення Дня вишиванки активно долучився і філологічний факультет. Студентський актив завчасно, за декілька днів, розпочав маленькі рекламні заходи, аби поширити інформацію про те, що «21 травня всі одягаємо вишиванки!», - написала Світлана Лапига з Медіацентру УжНУ.

Анонс на Дні факультету, рекламні плакати, до яких додалася активна суспільна позиція чималої кількості студентів, дали свій результат. Викладачі та студенти красувалися унікальними візерунками. Хтось прийшов у старовинних, ще бабусиних, вишитих унікальними техніками сорочках, інші – в оздоблених на сучасний лад, хтось почепив стрічку із національними орнаментами на голову. Усе для того, щоб стати частиною свята.

Реклама

«Знаковим є те, що ідея відзначати День вишиванки виникла в середовищі саме студентської молоді, адже ініціаторами такої акції стали студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича у 2007 році. З того часу День вишиванки відзначає вся Україна.

Цього року до акції долучилися студенти і викладачі філологічного факультету УжНУ. Такі заходи сприяють підвищенню національної свідомості, згуртовують українців. У вишиванці закладений наш генетичний код, пам’ять віків. Це своєрідний оберіг народу, символ незнищенності національного духу», – коментує Оксана Кузьма, заступник декана факультету з виховної роботи, ініціатор акції на філологічному.

Реклама

Як результат – зможемо нині побачити десятки selfi у вишиванках у соціальних мережах. І говоритиме це не про захоплення фотографією, а про бажання наших студентів заявити власну позицію небайдужості щодо своєї країни.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно