Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Нижній Апші закладено капсулу під будівництво нового дитячого садочка

У Нижній Апші закладено капсулу під будівництво нового дитячого садочка

У Нижній Апші закладено капсулу під будівництво нового дитячого садочка
Учора у селі Нижня Апша відбулася важлива історична подія – закладення капсули під будівництво нового дитячого садочка на 100 місць. В урочистій церемонії взяли участь: т.в.о голови Тячівської...

Учора у селі Нижня Апша відбулася важлива історична подія – закладення капсули під будівництво нового дитячого садочка на 100 місць. В урочистій церемонії взяли участь: т.в.о голови Тячівської райдержадміністрації Василь Йовдій, актив села, сільські та районні депутати.

ВІДЕО ДНЯ

Звертаючись до присутніх, керівник району наголосив, що громада Нижньої Апші заслуговує на те, щоб мати новий сучасний дитячий садочок. Колись село мало такий заклад. Однак у 90-х роках його було продано тодішнім керівництвом, з метою власного збагачення. І з тих пір більшість батьків змушені возити дітей у сусідські села Грушово, Тересва, Солотвино, а то й міста Тячів Засновником дитячого закладу є Нижньоапшанська сільрада. 21 листопада минулого року вона уклала угоду на будівництво ДНЗ, вартість якого складає 10,65 млн грн, - інформує прес-служба Тячівської РДА.

- При розроблені проекту було дотримано всіх будівничо-архітектурних норм, тож це буде один із сучасних типових садочків у нашому районі. Частину коштів для проведення робіт передбачено з бюджету розвитку села. А також буде виділено з районного та обласного бюджетів. Будемо домагатися і державного сприяння, певну суму збере громада села, - так прокоментував джерела фінансування об’єкту Василь Йовдій.

Реклама

Якщо не буде затримки із поступленням грошей, то забудовник обіцяє виконати роботи у визначений термін. Загалом передбачено здійснити будівельні і опоряджувальні роботи, встановлення вікон і дверей, підведення комунікацій тощо.

- Будівництво дитсадка здійснюватиметься за новітніми технологіями та з екологічно чистих матеріалів, адже робиться це для діточок і такого гарного села, - запевнив Роман Лисак, виконавчий директор чернівецької фірми «Агрошляхбуд», яка виграла тендер.

Реклама

Також до робіт будуть залучатися жителі, таким чином за час зведення об’єкту буде можливість працевлаштування місцевого населення.

Місцева влада підготувала послання нащадкам - побажання маленьким жителям села, яким доведеться реалізувати у цьому дитячому закладі усі свої таланти та мрії. «Саме на вас покладаються наші надії на подальшу розбудову Нижньої Апші, покращення добробуту і благополуччя громади», - йдеться у зверненні до майбутніх поколінь.

ане послання було закладено в капсулу, яку будівельники замурували під фундамент. За доброю християнською традицією відбулося освячення місця забудови настоятелем місцевої церкви. Саме з цього моменту і розпочалися будівельні роботи нового ДНЗ у Нижній Апші, які сподіваємось будуть завершені у визначені терміни.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно