Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На полицях ринків Хустщини з’явилась перша лісова суниця

На полицях ринків Хустщини з’явилась перша лісова суниця
Ціни поки що доволі високі, а охочих придбати дари природи – мало. Достатньо тільки тих, хто бажає збути фрукти. - За півлітрову баночку прошу п’ятдесят гривень, – каже пані Ірина з Липчі, - Ягоді...

Ціни поки що доволі високі, а охочих придбати дари природи – мало. Достатньо тільки тих, хто бажає збути фрукти.

ВІДЕО ДНЯ

- За півлітрову баночку прошу п’ятдесят гривень, – каже пані Ірина з Липчі, - Ягоді спілі, запашні. Дешевше віддати не можу, стільки й інші просять. Це ранній сорт, дуже багатий на вітаміни та корисні речовини. Багато хто раз на рік проходить спеціальний «суничний» курс оздоровлення. Торік у мене кияни купували відрами.

Інша продавчиня, маленька дівчинка Іванка, також нахвалює крам.

Реклама

- Плоди екологічно-чисті, ростуть у нас на городі, далеко від траси, – каже вона. – Мама посадила на сонячному місці, щоб уже в травні дозрівали.

Виявляється, що найперші ягідки дозрівають не в лісі, а саме на городах краян. Найчастіше вирощують диво-фрукти під старими виноградниками. А от на карпатських галявинах суниця з’являється, як правило, аж у перші дні червня.

Реклама

Покупці ж, хоч і юрбляться біля соковитих ягід, та дуже неохоче віддають за них важко зароблені гроші. Більше скляночки майже ніхто не купує.

- Маю проблеми з тиском, виразку шлунку. Суниця ж наділена багатьма оздоровчими якостями, вважається лікарською рослиною. Проте моєї пенсії не вистачить на літр суниці в день, – нарікає 67-річний хустянин Петро Пилип. – Проте, з іншого боку. Усе ж краще вживати натуральні дари лісу, ніж пігулки з аптеки.

Зі слів селян, у перші два тижні суничного сезону можна заробити найбільше – дві-три тисячі гривень. За ягодами відправляються цілими сім`ями і приносять не менше п’яти відер за один «похід». Звичайно, зрозуміти їм можна, адже в умовах кризи доводиться фантазувати і викручуватись, аби вижити.

Реклама

Марина Алдон

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно