Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Берегівська українська гімназія відзначила своє 20-річчя (ФОТО)

Берегівська українська гімназія відзначила своє 20-річчя (ФОТО)

Берегівська українська гімназія відзначила своє 20-річчя (ФОТО)
Учора, 15 травня, Берегівська українська гімназія відзначала своє 20-річчя відродження. Кількагодинний вятковий концерт організували в приміщенні Будинку культури. Першому почесне слово надали...
ВІДЕО ДНЯ

Учора, 15 травня, Берегівська українська гімназія відзначала своє 20-річчя відродження. Кількагодинний вятковий концерт організували в приміщенні Будинку культури.

Першому почесне слово надали директору гімназії Володимиру Кенийзу. Він розповів, що фактично історія навчального закладу починається в 1901 році, коли всі класи перевели в теперішню будівлю. В 1921 році тут були відкриті українські класи поряд з угорськими. В історії вже незалежної України переломним, у позитивному сенсі слова, для гімазії став 1995 рік, коли буда відроджена класична українська гімназія.

Реклама

Ведучою заходу стала педагог-організатор Олена Рибалко, яка зокрема попросила присутніх вшанувати хвилиною мовчання педагогів закладу освіти, які вже померли. Далі на сцену запросили міського голову Берегова Золтана Баб'яка. Мер міста, окрім вітальних слів на адресу директора, вчителів та учнів української гімназії, нагородив почесним дипломом міської ради та букетом квітів першого директора навчального закладу, яка пропрацювала там 19 років, і святкувала свій День народження, Ксенію Михайлівну Маргітич. Пані Ксенія також є володаркою призу «Про Урбе» (За місто).

Водночас Золтан Баб'як подарував гімназії сертифікат на отримання проектора.

Реклама

Також почесними грамотами міської ради за вагомий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління, значні успіхи у професійній діяльності, підготовці талановитої молоді міста та з нагоди 20-ї річниці відродження Берегівської української гімназії були нагороджені: Валентина Гавриш, заступник директора, Володимир Кенийз, директор, Надія Ковальчук, вчитель географії, Надія Перевузник, вчитель фізкультури, Володимир Угрин, вчитель фізики, Марія Шуллу, вчитель математики.

Далі перші гімназійні класи «А» і «Б» представили одне одного віршами, танцями та співами. Родзинкою концерту став виступ учасників збірної України з фігурного катання на велосипеді - братів Себастіана і Крістіана. Хлопці отримали гучні оплески за карколомні трюки з велосипедами. Їх тренер – Тихомир Гейці.

Цього ж дня привітав колег з 20-річним ювілеєм директор Берегівської угорської гімназії Арпад Сабов. Він також від свого колективу подарував українській гімназії картину з пейзажем та нагадав про спільну історію. Далі присутніх радував гімназійний гурт «Інтімейт». Хлопці виконали кавер-версію пісні «Весна» гурту «ВВ». Також на сцені були нагороджені найуспішніші гімназисти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно