Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатська ОДА більше не регулює тарифи на перевезення пасажирів

Закарпатська ОДА більше не регулює тарифи на перевезення пасажирів

Закарпатська ОДА більше не регулює тарифи на перевезення пасажирів
Про зміни, які відбулися у регулюванні тарифів на перевезення пасажирів приміського та міжміського внутрішньообласного сполучення, поінформував заступник директора департаменту економічного розвитку...

Про зміни, які відбулися у регулюванні тарифів на перевезення пасажирів приміського та міжміського внутрішньообласного сполучення, поінформував заступник директора департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Юрій Гузинець.

ВІДЕО ДНЯ

Посадовець розповів, що 5 травня п.р. головою ОДА видано розпорядження №125 «Про тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні», яке наступного ж дня було зареєстроване в головному управління юстиції у Закарпатській області та 8 травня опубліковане в ЗМІ.

У той же час, 6 травня в газеті «Урядовий кур’єр» оприлюднено постанову Кабміну України від 25.03.2015 №240 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. №1548». Цим документом виключено абзац, яким обласним державним адміністраціям надавалися повноваження встановлювати тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

Реклама

«Тепер слід вважати, що вищезгадане розпорядження голови ОДА втратило силу на підставі постанови уряду від 25.03.2015 №240, - зауважує Юрій Іванович і додає. - Таким чином, на сьогодні тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні обласною державною адміністрацією не регулюються».

Водночас, ОДА веде постійні консультації з суб’єктами підприємницької діяльності, що здійснюють пасажирські перевезення в межах області, щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів та недопущення їх безпідставного зростання.

Реклама

«Варто зауважити, що у березні п.р. міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що вже підписав листа до уряду з проханням до кінця 2015 року ввести мораторій на регулювання тарифів на внутрішньообласні перевезення облдержадміністраціями та міськрадами. Водночас, за його словами, міністерство не розглядає можливість повного скасування контролю над ціноутворенням у сфері пасажирських перевезень», - уточнює посадовець.

Пізніше, в квітні, Антимонопольний комітет України надав Міністерству інфраструктури обов'язкові для розгляду рекомендації для недопущення встановлення необґрунтованих тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

«Лібералізація тарифоутворення повинна сприяти створенню конкурентних умов діяльності в поточному сегменті транспортних послуг, залученню інвестицій для оновлення та збільшення парку автобусів, підвищенню якості та безпеки перевезень», - наголошує Юрій Гузинець.

Реклама

Водночас, у сфері міських пасажирських перевезень зберігатиметься державне тарифне регулювання.

Як зазначають урядовці, зміни були прийняті у контексті децентралізації влади та для узгодження із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Прес-служба Закарпатської ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно