Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На оновлення закладів освіти Закарпаття виділили понад 5,3 млн грн

На оновлення закладів освіти Закарпаття виділили понад 5,3 млн грн

На оновлення закладів освіти Закарпаття виділили понад 5,3 млн грн
Голова обласної ради Володимир Чубірко сьогодні відвідав два навчальні заклади міста, які оновлюють і коштом обласного бюджету. Насамперед керівник ради проінспектував як виконуються будівельні...

Голова обласної ради Володимир Чубірко сьогодні відвідав два навчальні заклади міста, які оновлюють і коштом обласного бюджету. Насамперед керівник ради проінспектував як виконуються будівельні роботи в ЗОШ №3. Тут оновлюють фасад. Фінансують роботи з обласного, міського бюджетів та за підтримки чеської Височини. Це один із 20 інвестиційних проектів, які Закарпаття реалізовує спільно з чеським краєм Височина. На об’єкті також побували заступник Ужгородського міського голови Ольга Травіна. Область і місто виділили по 400 тисяч на проведення робіт. Ще 400 тисяч буде виділено на облаштування спортмайданчика.

ВІДЕО ДНЯ

Школа була зведена у 1932 році за кошти Чехословацького уряду як народна школа. З 1935 по 1938 роках тут була гімназія, названа на честь Т. Г. Масарика, яку в народі називали «Масариковою школою». В закладі поглиблено вивчають російську, англійську та ряд інших іноземних мов. З 2013 року тут вивчають і чеську мову.

Опісля Володимир Чубірко оглянув як триває реконструкція фасаду «Ужгородський економічний ліцей – ЗОШ №9». З обласного бюджету для робіт виділили 500 тисяч, 1,1 мільйона – з міського бюджету. Ще 135 тисяч буде виділено на ремонт даху.

Реклама

Загалом цього року з обласного бюджету виділено 5,3 млн гривень на освітні заклади міста. В першу чергу йдеться про виділення коштів на встановлення енергозберігаючих технологій – заміну вікон, утеплення фасадів. Так, 400 тис. на ремонт фасаду спрямовано для ЗОШ №3,таку ж суму на ремонт фасаду ДНЗ №15 та №20, ДНЗ №26, НВК «Ялинка», ДНЗ №29, по півмільйона на ремонт фасаду отримає ЗОШ №19, №2, «Ужгородський економічний ліцей», ЗОШ №8.На благоустрій ЗОШ №1 виділять 400 тис. на благоустрій та півмільйона на капремонт даху класичної гімназії.

Володимир Чубірко зазначив, що в першу хотів проконтролювати якість і темпи робіт. «Наближаються канікули, тому роботи будуть проводитися інтенсивніше, щоби до нового навчального року була можливість школярам прийти в оновлені заклади. Ці заклади мають стати візитними картками міста. Для мене важливо як виконуються ці роботи і як ефективно освоюють кошти обласного бюджету. Минулоріч заклади ремонтувати коштом області, цього року маємо співфінансування й міського бюджету. До кінця року буде оновлено 10-12 навчальних закладів міста. Окрім того акцентуємо увагу на впровадженні енергозберігаючих технологій. Зважаючи на тарифи на енергію – це актуально як ніколи», – резюмував керівник облради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно