Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Обласні митники вилучили в українця чотири стародруки

Обласні митники вилучили в українця чотири стародруки
Українець їхав у приватних справах в Словенію, серед усього іншого перевозив книги, найстаршій з яких 253 роки. Про те, що перевозить вироби друкарської промисловості працівникам митного поста «Тиса»...

Українець їхав у приватних справах в Словенію, серед усього іншого перевозив книги, найстаршій з яких 253 роки. Про те, що перевозить вироби друкарської промисловості працівникам митного поста «Тиса» Закарпатської митниці ДФС не повідомив (не задекларував) й документів для законного їх переміщення не надав.

ВІДЕО ДНЯ

Законодавством передбачено, що митному контролю підлягають усі товари, транспортні засоби комерційного призначення, які переміщуються через митний кордон України, у формах та обсязі, що визначені на підставі результатів системи управління ризиками, - йдеться у повідомленні відділу комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

В ході митного огляду речей українця, митники виявили не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні вироби друкарської промисловості: книгу під назвою ««Полньій настоящій простонародньій русскій лечебникь», видавництва «Москва. В типографіи П.Бахметева», 1870 року видання; книгу під назвою «1000 полезньіхь советовь» видавництва С.Петербургь, 1902 року видання; книгу під назвою «Перевороть 1762 года», видавництва Московское Книгоиздательское Товарищество «Образованіе», 1908 року видання; книгу під назвою «Біблія», видавництво та рік видання невідомі.

Реклама

Книги знаходились у вантажному відсіку автомобіля серед інших сучасних творів друку та особистих речей громадянина. Доступ до них нічим не утруднювався. Виявлене громадянин України визнав своєю власністю.

Для визначення вартості, а та також для з’ясування чи мають виявлені предмети художню або історико-культурну цінність, буде залучено експерта-мистецтвознавця.

Реклама

Тож, громадянин України не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, та не надав Свідоцтва на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей з території України. Ці його дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України (недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення).

Наразі складено протокол про порушення митних правил, книги – вилучено.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно