Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Дніпро поступився Севільї у фіналі Ліги Європи (ВІДЕО)

Дніпро поступився Севільї у фіналі Ліги Європи (ВІДЕО)
"Я на сьомому небі від щастя", - говорив Мирон Маркевич в роздягальні Дніпра після півфінального матчу проти Наполі. Емоції тренера української команди легко зрозуміти - чи хтось ставив на...

"Я на сьомому небі від щастя", - говорив Мирон Маркевич в роздягальні Дніпра після півфінального матчу проти Наполі. Емоції тренера української команди легко зрозуміти - чи хтось ставив на дніпропетровців у протистоянні з колективом пропаленого єврокубкового бійця Рафи Бенітеса. Але Дніпро став автором сенсації і на цьому зупинятися не збирався - в такій ситуації всі заслуги і регалії суперника відходили на другий план. Футбольна історія знає чимало прикладів, коли явний аутсайдер виходив тріумфатором з протистояння з фаворитом. А в цій парі - при всій повазі до Дніпра - фаворитом була все-таки Севілья.

ВІДЕО ДНЯ

За останні десять років назва іспанського клубу стало щільно асоціюватися з Кубком УЄФА, з часом перетворився на Лігу Європи. Сьогоднішній фінал став для Севільї четвертим, починаючи з сезону 2005/2006, і до матчу з Дніпром рохібланкос підходили у статусі триразового володаря трофею. Унаї Емері не зміг за підсумками що завершився чемпіонату вивести команду в Лігу чемпіонів (Севілья стала п'ятою, всього на одне очко відставши від Валенсії), але шанс у андалусійців був - престиж ЛЄ різко збільшився, коли було прийнято рішення, що переможець турніру отримує право "піти на підвищення" і брати участь в Лізі чемпіонів. Дніпро в останніх матчах першості і зовсім виставляв не основний склад, хоча зустрічався з Динамо і Шахтарем - настільки для Мирона Маркевича був важливий цей історичний матч.

Напередодні зустрічі побоювання в уболівальників Дніпра викликав фізичний стан Євгена Селезньова - автор голів у ворота Наполі отримав травму і міг пропустити фінал. Однак нападник все-таки потрапив в заявку, але не в стартовий склад - місце на вістрі атаки зайняв Нікола Калинич. Також в основі вийшов Матеус - бразильця Маркевич віддав перевагу куди менш досвідченому Валерію Лучкевичу. І, як виявилося, не помилився, адже саме 99-й номер став одним з головних дійових осіб атаки, що призвела до першого взяття воріт Серхіо Ріко.

Реклама

Підопічні Унаї Емері очікувано захопили перевагу на перших хвилинах і провели кілька небезпечних випадів - один з них завершився дуже неточним ударом Карлоса Баккі, а другий перервав Руслан Ротань, в штрафний майстерно відібрав м'яч у Хосе Антоніо Рейеса. Холоднокровно стримавши натиск іспанців, команда Маркевича відповіла не менше гостро - Артем Федецький зі своєї половини поля видав передачу верхом, Калинич, вигравши другий поверх, віддав на фланг Матеусу, а той, пройшовши до лицьової зробив у відповідь пас - ніхто не завадив хорвату точно пробити головою. 1:0 вже на сьомій хвилині!

Севілью двічі просити не довелося - обурені нахабністю суперника іспанці кинулися відновлювати реноме. Досить довго, втім, вони задовольнялися досить марним контролем м'яча, але до середини тайму почали знову створювати моменти. Рейес, зміщуючись з правого флангу, пробив поруч зі штангою, а потім протягом пари хвилин Дніпро двічі врятував Денис Бойко. Голкіпер видав ефектний сейв, відбивши удар головою Грегоржа Крихов'як і впорався з щільним пострілом активного Рейеса, перевівши м'яч на кутовий. Після чого Севілья і зрівняла рахунок.

Реклама

Корнер рохібланкос розіграли, послідувала подача у штрафний, і м'яч відскочив до Крихов'яка. Лео Матос не зумів перешкодити поляку точно пробити повз Бойка.

Тут же Дніпро відповів небезпечною атакою - навіс справа на дальній штанзі міг замикати Євген Коноплянка, але до м'яча не дотягнувся. Чеберячко помиляється при створенні положення поза грою, і Рейес виводить Карлоса Бакка один на один з Бойком. Колумбійцеві вистачило сміливості ще й обіграти голкіпера - м'яч він відправив вже у порожні ворота.

Багатьох такий розвиток подій зломило б, але не Дніпро. В важливий момент нагадав про себе Коноплянка. Лідер команди Маркевича на 37-й хвилині ледь не забив шикарним ударом в стилі Ар'єна Роббена - Ріко в стрибку перевів м'яч над поперечиною. У Севільї трохи менш небезпечно стріляв здаля новачок збірної Іспанії Алейш Відаль - вище воріт.

Реклама

Кінцівка тайму пройшла під диктовку українців, і їхні зусилля не залишилися марними. Матеус в боротьбі з Тімоті Колодзечаком заробив штрафний в 22-х метрах від воріт - Руслан Ротань виконав, як кажуть, на техніку і залишив Ріко без справ.

Розбалувані насиченим на події першим таймом глядачі, можливо, були злегка розчаровані початком другої сорокап'ятихвилинки. Все, що дозволяли один одному суперники - наносити удари з дальньої дистанції, а вони особливої ​​загрози воротам не несли. Як Дніпро вміє "не давати грати іншим", всім чудово відомо, і в відрізок з 45-ї по 70-у хвилину українська команда успішно займалася саме цим. У деяких моментах відбивалися, як могли - після подачі кутового Бойко дивом парирував усе те, що летить у ворота, а його одноклубники всією командою кинулися блокувати можливі добивання. Але вистояти, втім, не вдалося.

Смертельний удар по амбіціях Дніпра на 73-й хвилині завдав все той же Бакка. Джаба Канкава, намагаючись винести м'яч недалеко від лінії штрафного, скинув круглого Вітола, а іспанець миттєво вивів на ударну позицію кращого бомбардира Севільї. Момент на рівному місці, гол з нізвідки.

Незабаром Бакка ледь не оформив хет-трик - колумбієць без перешкод головою замикав навіс з правого флангу, але Бойко вчасно підняв над головою руки. Послідував кутовий, і знову в центрі уваги опинився Карлос - у боротьбі з Чеберячко він направив м'яч повз незахищеного дальнього кута.

Останні хвилини Дніпро був змушений провести вдесятьох. Матеус після зіткнення головами з колишнім киянином Бенуа Тремулінасом втратив свідомість і залишив поле на ношах. У меншості українська команда змусила Севілью понервувати: три кутових, кілька атак, але все без завершального удару.

"Замахнемся і на восьме небо", - жартував Селезньов два тижні тому. Не вийшло. Удвічі прикріше від того, що Дніпро зупинився за крок від тріумфу, що до запаморочливого для клубу досягнення залишилося всього-нічого. Фіналіст Ліги Європи. Звучить солідно, але зовсім не так, як її переможець.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно