Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Малому Березному відзначали храмове свято Зіслання Святого Духа

У Малому Березному відзначали храмове свято Зіслання Святого Духа

У Малому Березному відзначали храмове свято Зіслання Святого Духа
Храмове святкування Зіслання Святого Духа сьогодні, 31 травня, пройшло у Святомиколаївському Монастирі Отців Василіян. Вже традиційно у Малий Березний з'їхалися вірники не тільки з ближніх сіл, а й...

Храмове святкування Зіслання Святого Духа сьогодні, 31 травня, пройшло у Святомиколаївському Монастирі Отців Василіян. Вже традиційно у Малий Березний з'їхалися вірники не тільки з ближніх сіл, а й із цілого Закарпаття та сусідніх областей.

ВІДЕО ДНЯ

Почалися урочистості ще вчора з хресної дороги та служби Божої. Сьогодні ж основною була Архиєрейська Свята Літургія, після якої присутніх окропили святою водою.

Також відбулось винесення копії Чудотворної Ікони Божої Матері, оригінал якої з 1998 по 2009 рік знаходився саме тут, а в 2009 році її повернули до Мукачівського Монастиря св. Миколая.

Реклама

Одним із головних організаторів свята є Протоігумен Провінції Святого Миколая в Україні о. Павло Райчинець. Цьогоріч, на жаль, урочистості проходили без Преосвященного Владики Мілана Шашіка, який зараз перебуває на конференції в Республіці Мозамбік.

Однак на свято завітали інші поважні гості, зокрема єпископ-помічник Мукачівської Греко-Католицької Єпархії Преосвященний Владика Ніл Лущак, який очолив відслуження Літургії, а також Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Пантелеймон Саламаха. Загалом на святі були присутні понад 30 священиків, близько 20 з яких були залучені до Літургії, інші сповідали всіх охочих.

Реклама

Свято щорічно збирає тисячі прихожан різних церков. Так, наприклад, керівник дрогобицької школи бойового гопака "Духобор" Максим Гончарук зі своїми вихованцями вже третій рік поспіль приїжджає на відпуст до Святомиколаївського Монастиря. Чоловік каже, що дуже радий повертатися сюди, та ще й з не малою командою, цьогоріч їх 24.

Однак, завсідники свята зазначають, що в цьому році гостей таки поменшало. Практично не було відвідувачів з-за кордону та віддалених областей України, на відміну від попередніх років. Пов'язують це із важкою економічною ситуацією. Працівники ДАІ, які щорічно контролюють автомобільний рух біля монастиря підмітили, що цьогоріч автомобілів приїхало близько п'ятиста, а це значно менше, ніж зазвичай.

Дорогою до монастиря можна було придбати релігійні книги, ікони, вервиці, статуєтки, срібні хрестики, іграшки та прикраси.

Реклама

Завтра, 1 червня, в Монастирі пройде третій день святкувань Пресвятої Тройці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно