Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати розглядатимуть питання плану формування спроможних територіальних громад

Закарпатські депутати розглядатимуть питання плану формування спроможних територіальних громад

Закарпатські депутати розглядатимуть питання плану формування спроможних територіальних громад
Сьогодні, 29 травня перші керівники області – голова облради Володимир Чубірко та голова ОДА Василь Губаль провели робочу нараду з участю керівників окремих управлінь ОДА з питання перспективного...

Сьогодні, 29 травня перші керівники області – голова облради Володимир Чубірко та голова ОДА Василь Губаль провели робочу нараду з участю керівників окремих управлінь ОДА з питання перспективного плану формування спроможних територіальних громад у Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

У нараді взяли участь куратор Закарпатської області у Верховній Раді України – головний консультант відділу організаційної роботи з регіонами Управління по зв’язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України Валерій Алєксєєв, керівник офісу реформ в Закарпатті Іван Дем'янчук, голова Ужгородської райради Михайло Фединець, голова постійної комісії з питань розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, член президії облради Кинів Богдан та ін, - повідомили у прес-службі Закарпатської облради.

Василь Губаль найперше наголосив, що це питання – серйозне, а тому влада краю вирішила винести його на широке обговорення громадськості, почути думку краян, врахувати їхні побажання, напрацювати відповідні рекомендації, які погодити на засіданнях постійних депутатських комісії облради, після чого затвердити на другому пленарному засіданні 23 сесії облради. Та додав, що про адміністративно-територіальну реформу в Україні за останнє десятиріччя йшлося неодноразово на різних рівнях. На сьогодні є відповідна постанова уряду. Ми повинні узгодити всі позиції і вийти з продуманим документом до людей.

Реклама

«Сьогодні відбулося обговорення питань, пов’язаних з процесом добровільних об'єднань громад і перспективного плану. Пропонував організувати велике віче за участі депутатів обласної ради, керівників органів місцевого самоврядування щодо перспективного плану формування спроможних територіальних громад області. На такій розширеній сесії обласної ради ми й обговоримо як нам краще облаштовувати наші громади. Цей процес як я вже неодноразово наголошував має проходити прозоро та публічно. Цим самим ми зможемо зняти всі протиріччя. Ми всі разом маємо вирішувати як краще Закарпаттю проводити адмінреформу», - зазначив Володимир Чубірко.

За словами Олега Боршовського, заступника начальника управління - начальника відділу містобудування та архітектури ОДА, який провів презентацію розробленого управлінням плану, в основу цього документу мають лягти вимоги відповідної затвердженої урядом методики формування таких громад.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно