Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Іршавщині відбудеться черговий фестиваль ковальського мистецтва «Гамора - 2015»

На Іршавщині відбудеться черговий фестиваль ковальського мистецтва «Гамора - 2015»

На Іршавщині відбудеться черговий фестиваль ковальського мистецтва «Гамора - 2015»
У районі розпочали обговорювати питання щодо проведення традиційного для Іршавщини фестивалю ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора-2015». За ініціативи т.в.о. голови...

У районі розпочали обговорювати питання щодо проведення традиційного для Іршавщини фестивалю ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора-2015». За ініціативи т.в.о. голови райдержадміністрації Віктора Симканинця відбулося засідання, на якому узгодили основні організаційні питання щодо проведення одного з наймасштабніших фестивалів Закарпаття. Присутні прийшли висновку, що захід відбудеться 27-28 червня.

ВІДЕО ДНЯ

Отже, під звучання живої народної музики, до Лисичова з’їдуться кращі ковалі та майстри народних ремесел, де й відбудеться відкриття фестивалю о 13:30. Вже 27 червня о 10.30 на території кузні «Гамора» гості фестивалю зможуть на живо побачити й оцінити як створюються витвори мистецтва із заліза, - зазначили в Іршавській РДА.

Слід зазначити, що участь у фестивалі приймуть близько 120 учасників фольклорних колективів. Серед програми планується підйом на полонину «Кук», який відбудеться за сприятливих погодних умов. А також у рамках фестивалю на території наметового містечка відбудеться акція «Ковальське багаття», яка включає запалення вогнища, ігри та розваги.

Реклама

Наступного дня, у неділю 28 червня, відбудеться концертна програма «Гала-концерт» у тому числі нагородження. Цього ж дня о 12:30 відбудеться «Марш-парад ковалів».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно