Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Перша екуменічна зустріч відбулась у Мукачеві

Перша екуменічна зустріч відбулась у Мукачеві
ВІДЕО ДНЯ

Нещодавно відбулася подія, яку без перебільшення можна назвати історичною для міста Мукачева. В улюбленому багатьма будиночку в Синяку зібралися представники різних церков міста: римо-католицької, греко-католицької, реформатської, православних конфесій, Церкви християн віри євангельської, Церкви Живого Бога, а також представники різних деномінацій м.Кошіце зі Словаччини.

Як виникла ідея такої зустрічі? ГО "Сім’я і життя", яка зародилася з руху Pro-life (Захист життя) при Римсько-католицькій церкві, вже 5 років працює в області захисту ненародженого життя і запрошує інші церкви до співпраці. Таким чином, утворилася гарна екуменічна спільнота з 8-9 різних церков. А близько двох років тому дізналися про подібну спільноту з м.Кошіце, яка нещодавно відзначила свій 20-річний ювілей і контактували з ними через керівника, монсеньйора Антона Конечного. Отож, виникла ініціатива зустрітися, познайомитися ближче та обмінятися досвідом, - зазначила Віра Федіва, організатор зустрічей.

Реклама

Нас зібралося 29 осіб і після знайомства кожна спільнота представила свою діяльність за допомогою фотографічного матеріалу. Мукачівська спільнота розповіла про походи "За життя", які відбулися 4 рази, про акцію "Тиждень сім’ї", "День Матері", "День Батька", а також про спільні молитовні акції в місті за мир.

Далі програма продовжилася темою "Харизма єдності", яка була представлена у вигляді відеоматеріалу з Екуменічного конгресу 2001 р. Після того учасники заходу слухали і дивилися фрагмент виступу президентки Руху Фоколаре Марії Воче на конгресі в ООН 22 квітня 2015р., яка була запрошена туди разом з іншими духовними особами, щоб відповісти на нагальні потреби пошуку нових шляхів до миру у світі.

Реклама

Після обіду зустріч продовжив Душан Шкурлу, відповідальний за Pro-life в м.Кошіце, який розповів про народний похід "За життя", який зібрав близько 70 000 учасників.
Віра Федіва з ГО ”Сім’я і життя” розповіла про діяльність в області захисту життя.
Після цього відбувся цікавий діалог про подальшу співпрацю з новими ідеями та ініціативами.

На завершення програми в капличці будинку відбулася спільна молитва за мир в Україні, яка складалася з читання Божого слова, роздумами над ним та спонтанних прохань за мир в Україні, у світі та за єдність християн.

Усі учасники відчували радість та вдячність за можливість бути разом, ділитися та збагачуватися досвідом і висловлювалися за продовження співпраці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно