Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Бунт навколо Палацу Ковнера: громада проти забудовника

Бунт навколо Палацу Ковнера: громада проти забудовника
Протягом майже цілого дня біля стін Палацу Ковнера тривало протистояння між особою, яка представилась новим власником аварійної будівлі, та місцевими мешканцями.
ВІДЕО ДНЯ

Ранок четверга в Мукачеві розпочався неспокійно. В соціальних мережах мешканці вулиці Берегівської та Толстого забили на сполох через події, які відбувались під їх вікнами.

Справа в тому, що на подвір’ї Палацу з’явилась особа, яка представилась новим власником аварійної будівлі. В’ячеслав Лукачина, а саме так представився юнак, що придбав історичну будівлю поблизу центру міста, приїхав не сам, а в компанії підрядчика, який, за його словами, мав зайнятись реконструкцією будівлі.  Для початку нові «газди» вирішили, що сміттєві контейнери мають розміщуватись не поруч будівлі, а прямо перед житловим будинком на Толстого. Поява на площадці будівельного фургону ще більше перелякала людей. Громада взбунтувала і заявила, що без проекту будівлі не планує допускати до неї нікого.

Реклама

Протягом цілого дня власник обіцяв надати всю необхідну інформацію, але так цього і не зробив. Наприкінці дня історія отримала ще цікавіше продовження. Протестувальники спробували по телефону достукатись до мера міста. У свою чергу Золтан Ленд’єл апелював до активістів тим, що дана будівля знаходиться в аварійному стані і особа, що придбала її – це перший покупець будівлі за останні три роки. Саме стільки часу влада безрезультатно намагалася продати приміщення шляхом аукціону.

Реклама

Згодом на місце пригоди прибули представники міськвиконкому та муніципальної поліції . Вони заявили, що «проходили повз» і вирішили побачити що тут коїться. На прямі запитання активістів щодо того, чиї інтереси представляють ці особи, чиновники ніяковіли і не могли чітко сформулювати свою позицію.

Врешті решт в людей увірвався терпець і вони викликали правоохоронців. Після дзвінка в міськвідділ міліції «власник» будівлі разом з підрядчиком та робітниками швидко покинули місце пригоди. Люди лише встигли зафіксувати номерні знаки на їх автівках.

Реклама

Варто зазначити, що Палац Ковнера є історичною спорудою. Раніше на ньому була розміщена меморіальна дошка, але всього кілька тижнів тому вона дивовижним чином зникла з будівлі.

Люди називають сьогоднішні події рейдерським захопленням та спробою заволодіння будівлею і земельною ділянкою.

У свою чергу підрядчик, який в розмові з журналістом PMG.ua відмовився представлятись заявив, що йому доручено реконструювати будівлю і зробити її двохповерховою за рахунок підвалу.  

Чим закінчиться дана історія наразі важко спрогнозувати, але можна сказати одне – люди не мають наміру здаватись та обіцяють боротись за свою землю.

Історична довідка. Палац Ковнера – палац кінця XIX століття збудований угорським бароном єврейського походження Адольфом Ковнером. У різні роки тут містився жупанат, угорська контррозвідка, в’язниця для політичних в’язнів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно