Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівництво Мукачівської РДА обговорило з експертами питання об’єднання територіальних громад

Керівництво Мукачівської РДА обговорило з експертами питання об’єднання територіальних громад

Керівництво Мукачівської РДА обговорило з експертами питання об’єднання територіальних громад

У понеділок, 8 червня, відбулася робоча зустріч керівництва Мукачівської райдержадміністрації та Мукачівської районної ради, очільників м.Мукачева, депутатів Мукачівської районної ради, начальників структурних підрозділів РДА, голів сільських та селищних рад Мукачівщини з директором та експертами Офісу реформ Закарпатської області. 

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у повідомленні Мукачівської РДА.

«Метою зустрічі є обговорення та напрацювання  пропозицій щодо розробки Перспективного плану добровільного об’єднання територіальних громад» - саме на цю обставину звернув увагу т.в.о. голови райдержадміністрації Василь Кубарич звертаючись до присутніх.

Реклама

Зі своїм баченням щодо проходження добровільного об’єднання територіальних громад виступив директор Офісу реформ Закарпатської області Іван Деменчук, який  зауважив, що функція Офісу – не давати вказівки, а рекомендувати чи пропонувати інформаційну та консультаційну допомогу у створенні вищезазначених громад.

Експерт Офісу реформ Закарпатської області Олег Лукша зауважив, що основа пакету реформ була розроблена ще у 2006-2009 роках. Переваги об’єднання величезні, адже громада стає учасником прямих міжбюджетних відносин з державою, землі за межами населеного пункту перейдуть у розпорядження громади, буде змінено частину дохідної частини бюджету, тощо. Також громади отримають можливість отримати кошти з Фонду розвитку регіонів. При цьому центр громади не «привласнить» всі ресурси, а  у кожному поселенні буде свій староста та депутати. 

Реклама

Тому треба ретельно вивчати і закон про об’єднання громад і активно брати участь у цьому процесі, а також вносити власні пропозиції щодо об’єднання.

Висловився по даному питанню голова Мукачівської районної ради Іван Михайло: «Є пропозиція щоб робоча група, сформована головою РДА продовжила роботу щодо добровільного об’єднання спроможних територіальних громад  на основі розробленої методики. Втім, мають бути враховані особливості нашого краю, оскільки географічне положення  Мукачівщини, її соціально-економічні особливості, інфраструктура вимагають особливого підходу у проведенні такого об’єднання.

На основі озвучених пропозицій присутніми на зустрічі було висловлено побажання подальшої координації спільних зусиль  по реалізації основних засад Перспективного плану формування спроможних територіальних громад.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно