Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Працівники ДАІ штрафували у Берегові порушників правил паркування

Працівники ДАІ штрафували у Берегові порушників правил паркування

Працівники ДАІ штрафували у Берегові порушників правил паркування

9 червня у Берегові працівники ДАІ Берегівського РВ УМВС та міської ради провели рейд містом для виявлення порушників правил паркування.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, нещодавно мер Берегова Золтан Бабяк під час розмови з очільником берегівської міліції Миколою Курицею обговорювали боротьбу з недобросовісними водіями, які паркуються на пішохідних зонах.

За кілька годин вдалося оштрафувати чотирьох власників авто, адже доводилося досить довго чекати на водіїв, аби виписати протокол. Усі вони отримали штраф за ст.122 ч.1 Адміністративного Кодексу України у розмірі 255 грн. Стаття включає перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш, як на двадцять кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, правил перевезення вантажів, буксирування транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних  переходах,  а  так само порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками тягнуть за  собою  накладення  штрафу від п’ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 до 340 грн.). Рішення приймає інспектор ДПС ДАІ. Якщо водій не сплачує його протягом двох тижнів, то сума зростає до 500 грн. Варто зазначити, що  покарання підлягає оскарженню у суді. Кошти від сплачених штрафів надходять до місцевого бюджету.

Реклама

Так, водій «ВАЗ-2101» залишив свій транспортний засіб на тротуарі, майже повністю перекривши прохід для пішоходів. Попри початкову нервозність як реакцію на правоохоронців, 41-річний берегівчанин  пообіцяв більше не порушувати правил дорожнього руху й повідомляти ДАІ про незаконні дії інших водіїв.

Наступним водієм, який отримав протокол від ДАІшника став 59-річний мешканець Тячева. Чоловік залишив свій джип «Hуundai» під знаком «Парковка заборонена» на вул. Б. Хмельницького неподалік угорського консульства. Водій визнав свою провину, підписав протокол правоохоронця і одразу припаркував авто у потрібній зоні.

Реклама

Тут же 33-річна мешканка Мукачева на автомобілі марки «Mercedes» зупинилася прямісінько на «зебрі». Помітивши співробітників державтоінспекції, жінка не наважувалася підійти до свого авто. Відчувши терплячість ДАІвців, молода мукачівка таки пішла на конструктивну розмову з правоохоронцями. Жінка не визнавала свого порушення й вказувала на інших водіїв, які, на її думку, більше провинилися. Однак протокол таки підписала, перед цим сфотографувавши власне авто на пішохідному переході.

Одразу після пані на «Mерседесі» цей пішохідний перехід перекрив водій ще одного «Hуundai». Мешканець Виноградівського району відмовився підписувати протокол та поводився нечемно по відношенню до правоохоронців. У цьому випадку співробітник ДАІ запросив двох громадян стати свідками цієї відмови, склавши відповідний документ.

Загалом же ДАІвці просять власників транспортних засобів бути уважними і не порушувати правила паркування. Треба зважати на те, що дуже часто водії зупиняють автівки так, що пішоходи, особливо мами з дитячими візочками чи інваліди, не мають можливості пройти.Такі рейди мають стати традиційними у місті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно