Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські посадовці та рятувальники обговорили безпеку літнього відпочинку на воді

Закарпатські посадовці та рятувальники обговорили безпеку літнього відпочинку на воді

Закарпатські посадовці та рятувальники обговорили безпеку літнього відпочинку на воді

9 червня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Михайла Рівіса, за участі виконуючого обов’язки начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Володимира Ціцея та керівників служб життєзабезпечення області  відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

ВІДЕО ДНЯ

На порядку денному обговорювалися чотири питання. Перше стосувалося організації заходів щодо підготовки до купального сезону, забезпечення безпеки на водних об’єктах області. У своєму виступі начальник відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Заяць зазначив, що питання забезпечення безпеки людей на водних об’єктах області є щорічною актуальною проблемою, адже на воді щороку гинуть десятки краян. Так, лише впродовж минулого року на водних об’єктах Закарпаття загинуло 26 людей, серед яких четверо – малолітні діти. У поточному році жертвами води стало вже 11 чоловік, - інформують в У ДСНС України в Закарпатській області.

Основні причини трагедій - побутове пияцтво та використання стихійних та непристосованих місць для водного відпочинку.

Реклама

Відповідно до рішень райдержадміністрацій і міськвиконкомів у 2015 році на території Закарпатської області обліковано лише 5 місць масового відпочинку на воді, а саме: ТОВ «Бумеранг» с. Дийда, ПП «Берег-Тур» с. Великі Береги Берегівського району; «Сілоамські купальні» с. Шаян Хустського району; зона відпочинку «Едем» с.Теребля Тячівського району та ГРК «Чорна гора» м. Виноградів.

Далі  на засіданні комісії розглянули питання, щодо заходів для запобігання та протидії масовим пожежам лісів і сільгоспугідь у літній період 2015 року. Як повідомив у своїй доповіді начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС України у Закарпатській області Дмитро Лешко, через масове спалювання сухої рослинності та необережне поводження з вогнем під час сільськогосподарських робіт значно зросла загроза виникнення пожеж у природних екосистемах та приватному секторі.

Реклама

Упродовж 2014 року на території області виникло 427 загорань сухої трави та 2 лісові пожежі. З початку пожежонебезпечного періоду у 2015 році вже зафіксовано 351 загорання сухої трави та 14 лісових пожеж. Здебільшого саме горіння сухостою призводить до виникнення пожеж в лісах та унеможливлює вчасне реагування на надзвичайні ситуації вразі виникнення їх в населених пунктах.

Про організацію заходів щодо профілактики отруєнь населення неїстівними грибами та забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення у весняно-літній період 2015 року доповів заступник головного державного санітарного лікаря Закарпатської області Василь Петричко.

За результатами розглянутих питань, прийнято відповідне рішення комісії, яким передбачається всім зацікавленим установам та організаціям, райдержадміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування здійснити ряд організаційно-практичних заходів для забезпечення безпеки людей та санітарно-гігієнічного благополуччя області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно