Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Шоста хвиля мобілізації: кого заберуть в армію

Шоста хвиля мобілізації: кого заберуть в армію

Під час шостої хвилі будуть потрібні танкісти, розвідники, артилеристи, зв’язківці, сапери і водії.

ВІДЕО ДНЯ

Журналісти дізналася деякі деталі шостої хвилі часткової мобілізації, яка повинна початися після 18 червня. За даними Генерального штабу, принципових відмінностей від п’ятої хвилі не буде. Спочатку призовники пройдуть підготовку в навчальних центрах і на полігонах, після чого будуть направлені для бойового злагодження у війська. Основні спеціальності, які потрібні для комплектування Збройних сил, також не змінилися. Кількість людей, які будуть покликані в рамках шостої хвилі, в Генштабі не розголошують. На думку фахівців, оскільки військові не змінюють принципів мобілізаційної роботи, значить, їм знову доведеться вирішувати проблеми, які вже виникали під час попередніх етапів мобілізації. А саме — боротися з масовою неявкою призовників до військкоматів.

Не буде принципових відмінностей і в порядку підготовки мобілізованих.  "Військовозобов’язані будуть покликані на курси підготовки та підвищення кваліфікації, навчальні центри, загальновійськові полігони, де отримають відповідну підготовку з військово-облікової спеціальності, після чого будуть спрямовані на комплектування військових частин Збройних сил, де пройдуть бойове злагодження", – зазначають військові чиновники. 

Реклама

Конкретних термінів початку оповіщення військовозобов’язаних у рамках шостої хвилі в Генштабі не назвали. Не розголошуються поки і терміни початку їх навчання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно