Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські ДАІшники взялися не лише за водіїв, а й за пішоходів

Мукачівські ДАІшники взялися не лише за водіїв, а й за пішоходів

Мукачівські ДАІшники взялися не лише за водіїв, а й за пішоходів
З 10 по 16 листопада проходитиме Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. В рамках Тижня на Мукачівщині, триватимуть цільові профілактичні заходи - «Пішохід», «П’яний за кермом - злочинець»...

З 10 по 16 листопада проходитиме Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. В рамках Тижня на Мукачівщині, триватимуть цільові профілактичні заходи - «Пішохід», «П’яний за кермом - злочинець» та «Безпечна швидкість».

ВІДЕО ДНЯ

Головним завданням операції “Пішохід” є зниження кількості дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Прикро, але багато наших громадян, не зважаючи на небезпеку, переходять вулицю в недозволених місцях, ігнорують сигнали світлофорів, – зазначає Євгенія Красилинець, речниця Мукачівського МВ УМВС.

Не менш важливим завданням є також і надання водіями переваги у русі пішоходами на пішохідних переходах, - коментує інспектор з профілактичної роботи ВДАІ з обслуговування м.Мукачева та Мукачівського району Микола Красівов. - Під час операції мукачівські державтоінспектори звертають увагу пішоходів на обов’язковість неухильного дотримання правил дорожнього руху, а саме – переходу проїжджої частини дороги тільки у відведених місцях з дотриманням правил особистої безпеки. При цьому нагадудують пішоходам, які «люблять» несподівано виходити на проїжджу частину або на пішохідний перехід, що автомобіль не може миттєво зупинитись.

Реклама

Операції «Безпечна швидкість», то швидкісний режим будь-якого автомобіля, неадаптованого до конкретних дорожніх умов, найчастіше і стає причиною аварійно-небезпечних ситуацій. На високій швидкості важко вчасно загальмувати і уникнути наїзду на пішохода або зупинитися для запобігання зіткнення з транспортним засобом, що рухається попереду. Будь-який маневр перестроювання на шляху прямування для любителів швидкості також пов’язаний із певною небезпекою, нерідко змушує інших водіїв «тіснитися» на дорозі, що неминуче призводить до масових порушень правил дорожнього руху на перехрестях, пішохідних переходах, зонах зупинок громадського транспорту тощо. Державтоінспекція рекомендує водіям на ділянках вулично-дорожньої мережі бути більш акуратними і «тримати» стрілку спідометра на безпечній швидкості.

Що ж до операції “П’яний за кермом - злочинець” правоохоронці вкотре переконують водіїв відповідально та принципово ставитися до питання тверезості за кермом. Загалом, боротьба з пияцтвом за кермом це постійна і систематична робота інспекторів ДАІ, які здійснюють ряд заходів спрямованих на виявлення нетверезих водіїв.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно