Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Жителям міста розповіли про мукачівську "Мону Лізу" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Жителям міста розповіли про мукачівську "Мону Лізу" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Жителям міста розповіли про мукачівську "Мону Лізу" (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Сьогодні відбулась перша відкрита екскурсія Мукачевом в рамках проекту "Kertvarosh". Інформаційним партнером заходу стала "Панорама Медіагрупа". Темою першої зустрічі зацікавлених містян стала...
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні відбулась перша відкрита екскурсія Мукачевом в рамках проекту "Kertvarosh". Інформаційним партнером заходу стала "Панорама Медіагрупа".

Темою першої зустрічі зацікавлених містян стала історія українського національного руху в Мукачеві. Зокрема, події, які відбувались 76 років тому. Саме тоді Закарпаття було епіцентром військових і політичних баталій Європи.

Реклама

Екскурсовод Ігор Гуледза зазначив, що ця тематика нам стала близькою через останні події, які відбуваються на Сході України. І тому він розповів мешканцям міста над Латорицею про історичні паралелі між минулим нашого краю та сьогоденням Донбасу. "У той час у Карпатській Україні часто було чути звуки артилерії, були велелюдні мітинги та своєрідні добровольці-провокатори. Їх ми нині називаємо "ополченцями", - зазначив Ігор Гуледза.

Під час екскурсій краєзнавець поділився з мукачівцями розповідями про строкате населення тодішнього міста та його околиць, а також про бурхливе політичне життя у місті. Зокрема, були згадані й імена видатних постатей ХХ століття, як Августин Волошин,Августин Штефан, Степан Фенцик, Андрій Бродій та інші. Учасників дійства враила розповідь і про закарпатських добровольців-січовиків, які мужньо боролись проти угорської окупації.

Реклама

Ігор Гуледза також розповів про те, що проект минулого Дому офіцерів, а у майбутньому - Будинку культури, називався "Моною Лізою".

Організатори серії екскурсій також повідомили, що це не останній захід. Подібне буде проводитись наступного місяця. І мукачівці дізнаються про древнє і водночас захоплююче минуле рідного міста.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно