Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На літній відпочинок до Угорщини відправлять 2200 закарпатських дітей

На літній відпочинок до Угорщини відправлять 2200 закарпатських дітей

На літній відпочинок до Угорщини відправлять 2200 закарпатських дітей

«В кінці тижня починається літній відпочинок більше як двох тисяч закарпатських угорських дітей. Одна зміна триватиме сім днів, програма здійснюється за сприяння уряду Угорщини» – розповіла MTI в середу минулого тижня в Берегові Каталіна Новак, відповідальний держсекретар у справах сім’ї та молоді Міністерства людських ресурсів Угорщини.

ВІДЕО ДНЯ

Каталіна Новак також розповіла, що під час свого одноденного візиту узгоджувала програму організації відпочинку дітей з Ілдікою Орос, головою Спілки угорських педагогів Закарпаття («KMPSZ») та з Ласло Брензовичем, головою Закарпатського угорського культурного товариства («KMKSZ»), депутатом українського парламенту. Проект здійснюється за сприяння уряду Угорщини. В його рамках з кінця тижня свій літній відпочинок в Угорщині почне більше двох тисяч закарпатських дітей. Групи відпочиваючих складатимуться з двадцяти осіб. Програма триватиме десять тижнів. Як пояснила пані Новак, до цього часу до програми зареєструвалося 2200 дітей. Вони відпочиватимуть разом з дітьми з Угорщини в місті Занка, в таборі «Ержибет». Додала, що закарпатські діти віком 8-14 років отримають якісний догляд, для них організують цікаві заходи, частиною яких буде одноденна екскурсія в Будапешт, де відвідають Парламент і видатні місця міста. На її думку, відпочиваючі діти повернуться додому на Закарпаття духовно наповненими, збагаченими враженнями, і це надасть їм сили переживати нелегкі будні.

Держсекретар наголосила, що програма відпочинку, розрахована всього приблизно на три тисячі закарпатських дітей, не завершиться літнім відпочинком, а продовжиться і під час шкільних канікул осінньо-зимового періоду.

Реклама

каталіна Новак також навідалася до готельного комплексу відпочинку в с. Яноші «Гелікон», неподалік від Берегова, де відпочиває 107 дітей з сімей-біженців з Донецької та Луганської областей та 11 вихователів за сприяння Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини.

Політик в Берегові продовжила з керівниками Спілки закарпатських угорських багатодітних сімей переговори про підтримку Угорщиною літнього відпочинку і дітей з багатодітних родин Закарпаття. Також вона зустрілася з Шіпошом Гейзою, головою берегівського благодійного фонду «Шамуел», підтримуючого сиріт, з яким обговорили, як би можна було перейняти досвід та практику Угорщини для українського юридичного середовища, і тим самим полегшити усиновлення закарпатських сиріт, яке на даний час є ускладненим бюрократичними перепонами.

Реклама

На завершення свого візиту на Закарпатті Новак Каталіна відвідала берегівський дитбудинок «Веселка» благодійного фонду «Шамуел».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно