Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівка потрапила на першу шпальту популярного київського журналу завдяки організації закарпатського ресторану в столиці

Мукачівка потрапила на першу шпальту популярного київського журналу завдяки організації закарпатського ресторану в столиці

Мукачівка потрапила на першу шпальту популярного київського журналу завдяки організації закарпатського ресторану в столиці

В свіжому номері журналу "Фокус" журналісти підготували публікацію під промовистою назвою "Перемогли кризу". Це розповідь про 12 людей, які відкрили бізнес в минулому році і не пожалкували. Автори матеріалу розповіли про 6 стартапів, які попри несприятливе бізнес-середовище змогли вчасно закріпитися в зароджуючихся нішах.

ВІДЕО ДНЯ

Один з проектів, про який розповіли київські медійники - столичний ресторан закарпатської кухні "Кіфлик", який відкрився три місяці тому. Але вже зараз бронювати тут столик на суботній вечір потрібно за кілька днів. Як зазначають журналісти видання, секрет "Кіфлика" у правильному позиціонуванні, враховуючи, в тому числі, моду на українське і бажання відвідувачів смачно попоїсти, але при цьому не переплачувати. Засновники закладу – юрист Тетяна Юрович та ресторатор Олена Бортнік позиціонують свій крихітний ресторанчик на 19 місць, як розрахований на молодь зі скромними прибутками. Середній чек закладу – 200 грн., включаючи алкоголь.  

Мукачівка потрапила на першу шпальту популярного київського журналу завдяки організації закарпатського ресторану в столиці – 01
Реклама

Історія "Кіфлику" розпочалась з участі Юрович і Бортнік в одному з фестивалів вуличної їжі. Їх точка з етноколоритом зібрала натовп відвідувачів. Ідея знайшла відгук у друзів фаундерів проекту, які і стали його "бізнес-ангелами", інвестувавши в створення ресторану закарпатської кухні близько $ 25 тис.

Концепція закладу народилась із-за туги засновників проекту за неквапливим ритмом життя в маленьких містах на заході країни. "Я народилась і виросла в Мукачеві. У нас люди можу годинами просиджувати за столом з родиною і друзями. Не поспішають жити", - розповідає Тетяна Юрович.

Реклама

В "Кіфлику" подають виключно традиційні закарпатські страви. Всі рецепти Тетяна записала зі слів своєї мами та бабусі. Банош, угорський бограч, який тут варять з чотирьох сортів м’яса і декількох сортів закарпатської паприки, карп зі шпинатом і желе зі смородини. Меню вміщується на одному листку.

Незважаючи на зростаючий потік гостей, проект поки далекий від повернення інвестицій. Дві треті виручки йдуть на закупівлю продуктів. Багато чого – бринзу, сири, гриби, домашні копчені вироби, вина і наливки з фермерських господарств – привозять із Закарпаття. "Там всі один одного знають, тому якість дуже висока", - пояснює Тетяна Юрович.

Більше про закарпатський ресторан в столиці України читайте в нашому інтерв’ю з Тетяною Юрович.   

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно