Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття отримає ще 155 мільйонів форинтів від Угорщини

Закарпаття отримає ще 155 мільйонів форинтів від Угорщини

Днями в Берегові підписали третю частину угоди в рамках Програми Східного партнерства, згідно з якою уряд Угорщини виділив Закарпаттю фінансову підтримку розміром у 155 мільйонів форинтів. Друга частина виплати становитиме 140 мільйонів форинтів. Обидва транші підуть на відновлення та реконструкцію держустанов.

ВІДЕО ДНЯ

Угоду підписали заступник державного секретаря із зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ Угорщини Адам Золтан Ковач, народний депутат України Василь Брензович та директор Закарпатського угорського університету ім. Ф. Ракоці ІІ Ілдика Орос.

У рамках цієї програми першочергово буде відновлено будівлю Берегівського районного відділення Закарпатського обласного державного архіву та облаштовано нові приміщення бібліотеки Ужгородського національного університету.

Реклама

На початку року міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вже уклав попередню угоду з керівництвом Закарпатської області. Тепер же, 12 червня, в Берегові був підписаний документ із зазначенням конкретних дій.

Після урочистого підписання угоди Адам Золтан Ковач розповів: «Східне партнерство – це особлива угода для Закарпаття. Зокрема, вона підтримуватиме інтереси закарпатських угорців у відновленні соціальних, освітніх та оздоровчих закладів». Заступник держсекретаря висловив подяку Василю Брензовичу за сприяння у здійсненні проекту. «Сподіваюся, з роками вдасться залучити більше джерел фінансування для завершення вже розпочатих та започаткування нових програм», – зазначив Адам Золтан Ковач.

Реклама

У свою чергу, народний депутат подякував Міністерству закордонних справ та уряду Угорщини за солідарність і підтримку закарпатських угорців, а також висловив вдячність Адаму Золтану Ковачу та його колегам, у тому числі й консульствам Угорщини, за терпляче подолання всіх бюрократичних перешкод, і керівництву Закарпатської області, яке, незважаючи на тиск, допомогло у здійсненні проекту. Він відзначив, що, крім повної реконструкції будівлі архіву та облаштування університетської бібліотеки, буде оновлено ще ряд приміщень навчально-виховних закладів.

Заступник державного секретаря із зовнішніх економічних зв’язків та міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ Угорщини розповів, що в рамках програми Східного партнерства вже вдалося відновити понад сто будівель на Закарпатті. Він підкреслив, що ця програма важлива для області й тому, що в сьогоднішній ситуації українська держава не може приділити належну увагу утриманню приміщень закладів освіти та виховання. У той же час велика кількість будівель знаходяться в занедбаному стані й потребують негайної реконструкції.

Тож на держустанови Закарпаття чекатимуть нові хвилі відновлювальних робіт, які сприятимуть оновленню та розвитку краю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно