Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Уругваї говорили про закарпатську пам’ятку природи

В Уругваї говорили про закарпатську пам’ятку природи

Нещодавно в м. Пунта дель Есте (Уругвай) відкрилася 12-та зустріч сторін Рамсарської конвенції по ветландах (СОР12). Цьогорічна зустріч проходить під гаслом "Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього"..

ВІДЕО ДНЯ

На міжнародній зустрічі зібралися кілька сотень учасників, в тому числі команда з 20 співробітників WWF з різних куточків світу, очолена керівником головного офісу організації Денисом Панденбергом. З України у складі команди WWF, а також у складі офіційної української делегації, у зустрічі брав участь Богдан Проць – головний радник зі збереження довкілля WWF в Україні. Він розповів: "Ми маємо декілька дуже успішних модельних проектів із відновлення ВБУ України, що покликані продемонструвати можливість відродження природи людиною. Останній з них – відновлення болота в
Закарпатті".

Зважаючи на вище зазначену розповідь Богдана Проця необхідно зазначити, що останній із згаданих проектів виконувався для відновлення оліготрофного верхового сфагнового болота "Чорне багно", розташованого в національному природному парку "Зачарований край" Іршавського району Закарпатської області на висоті 840 метрів над рівнем моря, повідомляє офіційний сайт НПП "Зачарований край".

Реклама

"Чорне багно" вважається одним з найглибших торфовищ Українських Карпат, де глибина залягання торфу становить близько 7 метрів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно