Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • П’ятьох закарпатських військових відправили на лікування до Угорщини

П’ятьох закарпатських військових відправили на лікування до Угорщини

П’ятьох закарпатських військових відправили на лікування до Угорщини

Сьогодні п’ятеро закарпатських військових, які були поранені в ході військової операції поблизу Дебальцева відправлено на лікування у центральний військовий шпиталь Будапешта. На пункті переходу «Лужанка-Берегшурань» їх було відправлено двома «швидкими» в шпиталь. Проводжали наших військових голова обласної ради Володимир Чубірко, заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Єлизавета Біров, генеральні консули Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаі та в Берегові Ендре Саліпскі.

ВІДЕО ДНЯ

Це п’ятеро наших військових з Виноградівщини, Перечинщини таУжгорода. Про їх лікування та реабілітацію за кордоном домовлявся з угорськими партнерами голова Закарпатської облради Володимир Чубірко. За його сприяння всім бійцям було виготовлено закордонні паспорти, угорські дипломати оперативно відкрили для хлопців візи, - стверджує прес-служба облради.

«Їх з кордону відвезуть в столицю Угорщини «швидкими». Загалом сусіди можуть прийняти на лікування в найближчий час 20 наших військових. Щира вдячність угорському уряду за такі добросусідські вчинки. Також вдячний заступнику начальника управління охорони здоров’я ОДА Єлизаветі Біров та Генеральним консулам Угорщини в Ужгороді Йожефу Бочкаї та в Берегові Ендре Саліпскі за спільну роботу», -зазначив керівник облради.

Реклама

Єлизавета Біров, яка координувала відправку військовослужбоців зазначила, що раніше наші хлопці вже лікувалися в медичних закладах України, зокрема, в Києві, Дніпропетровську, Мукачеві. Хлопці мають різного роду поранення, і потребують консультації, лікування і реабілітації за кордоном. І їм ця допомога буде надана.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно