Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Гроші, зібрані під час благодійних концертів в Ужгороді, передали Закарпатській дитячій лікарні

Гроші, зібрані під час благодійних концертів в Ужгороді, передали Закарпатській дитячій лікарні

Гроші, зібрані під час благодійних концертів в Ужгороді, передали Закарпатській дитячій лікарні

Дві знакові культурні події відбулися на Закарпатті протягом останнього місяця: 25 травня на сцені обласного муздрамтеатру виступив Угорський державний народний ансамбль із програмою "Кличе мене дух Закарпаття – по обидва боки гір", а 15 червня камерний хор "Cantus" та оркестр "Leopolis" (Львів) представили концерт класичної музики "Бах у будівлі Крупки" - на честь 330-річчя від дня народження видатного композитора Йоганна Себастьяна Баха та з нагоди 130-річного ювілею знаного архітектора Франтішека Крупки.

ВІДЕО ДНЯ

Окрім високої мистецької вартості обох подій, їх об’єднало і благодійне спрямування: кошти, пожертвувані відвідувачами концертів, артисти віддали на потреби Закарпатської обласної дитячої лікарні, - стверджують в Управлінні культури Закарпатської ОДА. 

Матеріальну допомогу для медичного закладу головному лікарю особисто передав начальник управління культури Закарпатської ОДА Юрій Глеба. За його словами, вдалося зібрати 22,5 тисячі гривень. "Сума, хоч і не бозна яка, а все ж – це "живі" гроші, які, на відміну від державного фінансування, без усіляких затяжних формальних процедур можна негайно спрямувати на найнеобхідніше".

Реклама

У свою чергу, головний лікар Євген Жупан підтвердив: заклад справді потребує чималих вкладень як у ремонт приміщень, так і в облаштування лікарні сучасними приладами.В першу чергу - онкогематологічне відділення й саме на покращення його роботи спрямують ці кошти. "Хочу подякувати всім людям доброї волі, котрі долучилися до збору коштів, зокрема, артистам за те, що в часи, так само скрутні і для культурної галузі, вони вчинили справді благородно і виявили турботу про недужих діток".

Нагадаємо, що надала допомогу Закарпатській обласній дитячій лікарні і співачка Тіна Кароль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно