Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові випускникам угорського інституту вручили дипломи

У Берегові випускникам угорського інституту вручили дипломи

У Берегові випускникам угорського інституту вручили дипломи

Сьогодні у реформатській церкві Берегова відбулось урочисте вручення дипломів 151 випускнику ЗУІ ім. Ференца Ракоці.

ВІДЕО ДНЯ

Студенти отримали документ про здобуття вищої освіти майже з двох десятків спеціальностей, зокрема, іноземних мов, української філології, географії, біології, дошкільної справи та інших.

Разом із вихованцями ВУЗу вручено дипломи і випускникам Реформатської теологічної академії м.Шарошпотока, які теж навчались при інституті.

Реклама

Зібрання почалось із внесення історичних прапорів Закарпаття. Процесію супроводжували члени Шаланського гуртка стрільців у костюмах епохи куруців та студентки вишу у дворянському вбранні.

Присутніх привітав провідний пастор Берегівської реформатської церкви отець Ференц Тарацкезі. У виконанні камерного хору прозвучала “Національна молитва” угорців і гімни - державний Угорщини та інституту. Після напутніх слів ректора інституту Йосипа Сікури, перед присутніми з промовою виступив міністр юстиції сусідньої держави Ласло Трочані.

Реклама

"Вважаємо закарпатських угорців повноправними членами нашої сім’ї, - акцентував високопосадовець Угорщини. - Угорщина всіма силами й можливостями підтримуватиме їх, як і народ України в цілому. Символічно, що саме наша країна першою підписала в 1991 році з Україною договір про співпрацю. Викладених в документі позицій стараємось дотримуватись."

Студенти ЗУІ та Реформатської академії склали традиційну присягу. Урочистість завершилась Божим благословенням випускників та присутніх на церемонії від представників історичних конфесій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно