Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області відбудеться благодійна акція "Хліб угорців"

В області відбудеться благодійна акція "Хліб угорців"

Нинішнього року теж відбудуться уже традиційні акції в рамках програми “Хліб угорців”. Програму започаткував у 2010 році професор-юрист з Пейча (Угорщина).
Акція передбачає благодійне збирання цьогорічного врожаю зерна на потреби малозабезпечених верств населення Карпатської низовини.

ВІДЕО ДНЯ

Торік, приміром, 20 тонн його отримали діти-сироти з Великодоброньського дитячого будинку.

Ласло Корінек: "Суть її полягає в тому, що всі бажаючі – фермери-аграрії, сільськогосподарські підприємства, інші структури Карпатської низовини відправляють у визначене місце певну кількість збіжжя, з нього готують муку, з якої відповідно безкоштовно випікають хліб для потребуючих. Завершальна стадія акції відбувається напередодні національного свята Угорщини – Дня святого Іштвана (20 серпня - ред.)".

Реклама

"Випечений із благодійної муки хліб, - каже голова фонду “Про агрікультура Карпатіка” фермер Ласло Оргіді, - є своєрідним символом єднання угорців, їх солідарності. В акції систематично беруть участь 368 постійних наших членів, в основному з числа аграріїв-угорців. Активно підтримують нас в цьому і релігійні громади краю."

Цьогоріч всі бажаючі долучитися до програми “Хліб угорців” можуть доставити свої зернові пожертвування до найближчих недержавних освітніх закладів, звідкіля вони будуть відтранспортовані за призначенням. Урочистості з нагоди відправки збіжжя на випікання в Угорщину відбудуться 16 серпня у В.Доброні, в дитячому будинку “Добрий самаритянин”.

Реклама

На свято запрошуються всі учасники акції та її організатори. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно