Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Перечинщині освятили монастирський храм

На Перечинщині освятили монастирський храм
ВІДЕО ДНЯ

28 червня Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський, з архіпастирським візитом прибув до Зарічевського жіночого монастиря на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини.

При вході в обитель архіпастиря зустрічала настоятелька монастиря ігуменя Варвара (Поп) з духівником обителі архімандритом Миколаєм (Шестаком), - інформує прес-служба Мукачівської православної єпархії.

Реклама

На монашу гору «Голицю», що в с. Зарічево, цього дня зібралося чимало вірників та духовенства. Перед Божественною Літургією архієрей звершив освячення нового престолу та новозбудованого дерев’яного храму на честь святителя Іоанна, Шанхайського і Сан-Франциського, вихідця з України. Уперше в історії Мукачівської православної єпархії був освячений храм на честь цього святого.

На Божественній літургії архієрею співслужило духовенство єпархії та Перечинського благочиння. Після богослужіння архієпископ Феодор звернувся до присутніх зі словами проповіді, після чого привітав настоятельку та сестер обителі з другим престольним святом обителі. Серед іншого владика відзначив: «Святитель ніколи не був на Закарпатті, але спілкуючись із закарпатськими студентами в Бітолі (зокрема, з майбутнім духівником Мукачівського Свято-Миколаївського жіночого монастиря – архімандритом Василієм (Проніним)), в одному зі своїх щоденників писав: «Я полюбив Карпатський край. Я духовно бачу його гори, покриті храмами. Бачачи студентів із Закарпаття, я бачу дух боголюбивого православного народу, і я люблю цей край та молюсь за нього». Можливо і тому, Господь поклав на серце матушці-ігумені Варварі і народу Божому на місці цієї святої обителі воздвигнути храм на честь покровителя і молитвеника нашого краю – святителя Іоанна. Його мало-хто знав на Закарпатті. Тепер усі будуть знати.

Реклама

Є речі, які не можна пояснити ніякою мовою. Є мова серця – безслівна і беззвучна. Свідчу вам як архієрей перед Богом – не було ні разу, щоби молитва до святителя Іоанна була не почута. Вона завжди почута. Якщо вам буде важко, то моліться великому святителю і відчуєте допомогу», – наголосив архіпастир.

Після богослужіння ігуменя Варвара ознайомила архієрея з ходом будівництва нового монастирського храму на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно