Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Історія закарпатського хлопчика, який поїхав на заробітки, розчулила інтернет-спільноту

Історія закарпатського хлопчика, який поїхав на заробітки, розчулила інтернет-спільноту

Історія закарпатського хлопчика, який поїхав на заробітки, розчулила інтернет-спільноту
Хлопчик родом із села Ганичі Тячівського району. Він і чути не хоче про якісь там права дитини та ювенальну юстицію: мовляв, проїхав 850 кілометрів не для того, щоб ляси точити.

В одному з фермерських господарств Біляївського району (Одеська область) на току працює 13-річний закарпатець Денис Герич.

ВІДЕО ДНЯ

Хлопець приїхав на заробітки разом із сезонними робітниками. Керівництво сільгосппідприємства відмовило підлітку у працевлаштуванні, але Денис узяв наполегливістю: не поїду, каже, назад! Працювати треба!

Хлопчик родом із села Ганичі Тячівського району Закарпатської області. Він і чути не хоче про якісь там права дитини та ювенальну юстицію: мовляв, проїхав 850 кілометрів не для того, щоб ляси точити.

Реклама

«Потрібні підручники, зошити, форма і рюкзак. Всього цього вдома нема, і можливості їх отримати – теж не передбачається. А вчитися якось треба, от і працюємо, поки канікули. А відпочити ще встигну», – каже.

Юний аграрій зважився на марш-кидок через Карпатську гряду за сімейними обставинами: мама померла ще в 2011-му році, а батько (особливою тверезістю, так би мовити, не страждає) залишився на господарстві та наглядати за семирічної сестрою Дениса Христею – вона інвалід. У подорожі юного пілігрима супроводжує повнолітня старша сестра.

Реклама

Працює Денис нарівні з дорослими, а тому отримує і такі ж гроші. Колеги-сезонники і фермери спочатку ставилися до хлопця скептично, але дуже швидко почали сприймати як цілком дорослого мужика. Благо, трудиться, говорить і мислить він відповідним чином. Утім, є у нашого героя і цілком дитяча мрія: «Море хочу подивитися і на мотоциклі по Одесі поганяти. Начальник каже, що на вихідних все влаштує. Поки не підводив, так що я йому довіряю».

За попередньою інформацією, найближчі вихідні Денис проведе в Одесі, де активісти через соцмережі вже організували йому культурну програму. Ну а після з бригадою закарпатських робочих поїде додому: жнива закінчуються, пише Олексій Кравцов у виданні «Думская».

Історія закарпатського хлопчика, який поїхав на заробітки, розчулила інтернет-спільноту – 01
Реклама

Автор посту у соцмережі Фейсбук зазначає: «Я коли писав пост;) не думав навіть що він буде комусь цікавим! Але писав те, що бачив;( і що було на душі! Сьогодні отримав багато повідомлень;) дякую Вам друзі що у Вас є сердце як і у мене;) хлопчик вперше побачив море;) і воно дійсно солоне;)))) він не знав, що таке МЕДУЗА;)) йому сподобалось!

Багато хто запитував, який зріст та розмір ноги;) багато хто хоче допомогти хлопчині!

В суботу хлопчика в Одесі покатають байкери на мотоциклах;) а ще Наталья з Одеси пообіцяла що влаштує хлопчику плавання з дельфінами;) дякую! Сьогодні зателефонувала Одеситка в якої дитина хвора;( і запропонувала 500 гривнів щоб я з хлопчиком відпочив;) але відмовився від коштів!Дякаю за пропозицію чуйним людям які хочуть допомогти! Але кошти я не візьму! В мене вони є! Дякую Вам дуже!

Багато людей пропонували речі хлопчині;) буду радий передати йому одяг!

Я робив це сьогодні від сердця для хлопчика! Як для СИНА!".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно