Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Випускники УжНУ отримають дипломи нового зразка

Випускники УжНУ отримають дипломи нового зразка
ВІДЕО ДНЯ

Згідно з новим Законом України «Про вищу освіту», цьогорічні випускники українських вузів вже не отримають стандартний пластиковий диплом.

Розробкою дизайну та виготовленням документу про вищу освіту кожен університет займатиметься самостійно.

Реклама

Така звістка дещо збентежила студентів Ужгородського національного університету, адже нові зміни в законодавстві створюють деякі незручності у вчасному отриманні документу.

Пояснюючи специфіку цьогорічних змін в системі вищої освіти, проректор з науково – педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьєл запевнила, що дипломи нового зразка для випускників бакалаврату і магістратури уже готові. Натомість затримка - за унікальними реєстраційними номерами, котрі видає Міністерство освіти і науки України через спеціально створену базу ЄДЕБО. Остання ж лише нещодавно запрацювала.  Проректор має надію на те, що до кінця тижня дипломи вже будуть готові до видачі.

Реклама

"Саме такі з персональними даними випускників будуть видаватися (сподіваюся вже наприкінці цього тижня) в УжНУ. Бланки роздруковані, чекаємо на номери дипломів від ЄДЕБО. Вартість – біля 24 гривень, точну ціну можна дізнатися в бухгалтерії університету. Щодо замовника, то точних даних не пам’ятаю, але за нагальної потреби можу уточнити в ректораті", - сказала проректор.

Актуальним залишається питання виробника дипломів освітньо - кваліфікаційних рівнів «кваліфікований робітник» та «молодший спеціаліст» для випускників професійно – технічних училищ та коледжів. Адже минулого року виготовленням дипломів для даних навчальних закладів займалась та ж установа, що і для вишів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно