Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тячівщина виконала план 5 хвилі мобілізації тільки на 33%

Тячівщина виконала план 5 хвилі мобілізації тільки на 33%

Вчора, 1 липня, в Тячівській райдержадміністрації проведено нараду за участі керівників органів місцевого самоврядування району.  Йшлося, передусім, про підсумки п’ятої черги мобілізації на території району та заходи й завдання на проведення шостої хвилі. Крім того розглянуто й питання щодо добровільного об’єднання громад  та ремонту автошляхів, який наразі активно проводиться в населених пунктах  Тячівщини.

ВІДЕО ДНЯ

Нарада пройшла під керівництвом першого заступника голови державної адміністрації Василя Дем’янчука та в.о. голови районної ради Ігоря Грабаря, – йдеться у повідомленні прес-служби Тячівської райдержадміністрації.

Військовий комісар Тячівського районного військового комісаріату, полковник Ігор Тищук інформував щодо основних питань проведення заходів з мобілізації в районі.

Реклама

19 червня розпочалась 6 хвиля часткової мобілізації по всій країні і на даному етапі  військовий комісаріат проводить  роботу по уточненню вйськово-облікових даних  військовозобов’язаних запасу, які знаходяться на обліку, підготовкою списків та уточненню військово-облікових спеціальностей.  Певну ділянку роботи з належного виконання заходів мобілізації повинні виконати й керівники органів місцевого самоврядування. Тож сьогодні головам місцевих рад доведено розпорядження  голови райдержадміністрації стосовно підготовки до проведення заходів 6 хвилі  часткової мобілізації та показники щодо призову та поставки мобілізованих. Як наголосив полковник, показники по кожній раді виводились враховуючи  цифри поставлених на облік військовозобов’язаних та кількості призваних в попередні черги мобілізації.

Станом на червень місяць, по завершенню 5 черги мобілізації, Тячівським районом було поставлено до військових частин Збройних Сил України, Національної Гвардії та державної прикордонної служби 37 чоловік, з них 2 офіцери. Таким чином завдання по району виконано лише на 33%. План щодо поставки військової техніки виконаний на 100%.   

Реклама

Плановий показник 6 черги мобілізації для Тячівського району - 145 осіб, з яких 11 офіцерів. Станом на сьогоднішній день до команд призначено менше 10%  від цієї кількості. Поставка бійців відбуватиметься в 4 етапи -  8, 14, 16 та 19 липня, тобто до 19 липня стоїть завдання поставити 100% військовозобов’язаних до військових частин.   

Підкреслено, що окремі голови місцевих рад району позитивно відносяться та сприяють проведенню заходів часткової  мобілізації, співпрацюють з військкоматом, однак є і такі, що ігнорують вимоги чинного законодавства щодо участі в даній роботі.  За такими фактами проводиться розслідування і винні будуть покарані відповідно чинного законодавства.

Звернуто увагу, що причинами невиконання планового завдання з точки зору військових та місцевих органів влади в першу чергу є те, що ні населення, ні військові організми, ні органи самоврядування не були готові до вирішення питань часткових мобілізацій. Крім того, з невідомих причин, впродовж років був занедбаний та майже повністю втрачений військовий облік. Також, на даний час, населення не готове до участі в збройному захисті своєї держави, хоча й проводиться інформаційна робота. Важливу роль відіграють менталітет місцевого населення та віддаленість краю від зони бойових дій.

Реклама

- Але, незважаючи на ті всі причини ми маємо  чітко розуміти, що захист держави - наш конституційний обов’язок і кожен з нас має усвідомити свою відповідальність за виконання державних заходів часткової мобілізації, – наголосив Ігор Тищук.

Також він відзначив, що зараз як ніколи військові АТО та їх рідні потребують турботи та підтримки з боку голів сільських, селищних рад та місцевих мешканців.  Цьому слід приділити велику увагу та допомогти всім можливим.

З приводу цього полковник висловив вдячність т.в.о. голові Тячівської райдержадміністрації Василю Йовдію за постійну допомогу та підтримку бійців АТО - мешканців району, які проходять службу в армії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно