Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Неподалік від КПП "Дякове" планують створити індустріальний парк

Неподалік від КПП "Дякове" планують створити індустріальний парк

Неподалік від КПП "Дякове" планують створити індустріальний парк

Ідею місця його розташування у Виноградівському районі погодили депутати на останньому засіданні райради.

ВІДЕО ДНЯ

Планують розмістити індустріальний парк на території Неветленфолівської сільської ради.

На думку директора КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини» Володимира Шевчука, це найкраще місце розташування, яке може зацікавити інвесторів. Тут є митниця, прикордонний перехід, автомобільна дорога тощо. Саме така інфраструктура, а ще близкість до Європейського Союзу, має залучити капіталовкладення у проект.

Реклама

Разом з тим, українська сторона реалізує проект по розбудові цієї митниці і район, зрештою, не матиме додаткових вкладень.

Сам індустріальний парк в перспективі дозволить району розвиватися та зорієнтуватися на західний ринок. Позаяк район аграрний і відповідно в цьому напрямку, за словами Володимира Шевчука, нам потрібно рухатися. Однак в агенції додають, проект глобальний: далі мають пройти громадські слухання, потрібно розробити проектно-кошторисну документацію, знайти інвесторів, можна буде залучити до його розбудови як державні кошти, так і спробувати виграти грант тощо. Реалізувати ж такий проект, на їхню думку, можна за три-п’ять років.

Реклама

"Ми маємо багато звернень від фермерів, виробників сільськогосподарської продукції, що основна проблема з якою вони стикаються – це тема збуту продукції. Вони готові показники виробництва підняти в 10 раз за умови, що буде постійний канал збуту", − зазначив Володимир Шевчук.

Там, зокрема, буде маркетинговий центр, куди зможе звернутися будь-який виробник із заявкою про реалізацію своєї продукції. Інший майданчик – це оптово-роздрібна торгівля, територія з новітніми технологіями по зберіганню продукції, майданчик складування, тарування, первинної обробки продукції тощо. Також там працюватиме міжнародна лабораторія якості, яка надаватиме нашим виробникам сертифікати. Окрім цього, такий парк має приносити надходження як в сільську раду, так і в район, та створить близько 1500 робочих місць.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно