Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Представники Тячівщини просять обласних депутатів почути їх

Представники Тячівщини просять обласних депутатів почути їх

Представники Тячівщини просять обласних депутатів почути їх

Сьогодні в Офіс реформ прибула ціла команда сільських голів з Тячівщини. Представники 5-х сільських громад вирішили поспілкуватися із експертами Офісу і попросити їх донести прохання тячівців до обласних депутатів.

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, саме тячівці одними з перших ініціювали консультації з розгляду потенційних об’єднань. Більше того, вони почали реальний процес об’єднання: перемовини між представниками громад та звернення до обласної влади з проханням розглянути конкретні пропозиції, - повідомили в Офісі реформ у Закарпатській області.

На думку сільських голів, прийняття Перспективного плану дасть можливість перевести цю роботу у конкретну площину. Наприклад, сільський голова Бедевлі після спілкування із членами громади формулює три можливі варіанти. Оскільки його село знаходиться між двома, більш потужними центрами, воно може увійти в об’єднання з центром у Тересві чи Тячевом. Однак, є односельчани, які бачать свій населений пункт у якості самостійної громади спільно з Біловарською.

Реклама

Натомість голова Вільховецької сільської ради Іван Маринець розповідає: у відповідності до Методики його село мало б увійти у громаду із центром у Нересниці, проте він, разом із головами Вільховецько-Лазівської та Добрянської, готовий надати додаткову аргументацію для утворення громади із центром у Вільхівці.

Для того, щоб працювати над аргументацією щодо прийняття конкретного рішення, варто мати юридичні підстави, а саме – затверджений Перспективний план. Оскільки його прийняття обласною радою і є фактичним стартом процесу об’єднання.

Реклама

Мусимо зазначити, що погляди мешканців Тячівщини не повністю співпадають із баченням обласної влади, як вона, наголосимо – за Методикою, сформувала потенційні територіальні об’єднання. Але оскільки йдеться про перспективний план і власне про потенційні об’єднання, то працювати над його коригуванням із наступним реальним об’єднанням, можна уже після його прийняття. Справа – за обласними депутатами! Адже йдеться про майбутнє не лише Тячівщини, а й усієї області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно