Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Слідами "ІТВ Сервісу" або що по-їхньому означає ремонт (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Слідами "ІТВ Сервісу" або що по-їхньому означає ремонт (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Слідами "ІТВ Сервісу" або що по-їхньому означає ремонт (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Нещодавно на своїй сторінці у Фейсбуці заступник Мукачівського міського голови Ернест Нусер розпоів про успішний капремонт даху на багатоповерхівці, що знаходиться на вулиці Вакарова,...
ВІДЕО ДНЯ

Нещодавно на своїй сторінці у Фейсбуці заступник Мукачівського міського голови Ернест Нусер розпоів про успішний капремонт даху на багатоповерхівці, що знаходиться на вулиці Вакарова, 1.

Інтернет-видання "Панорама Мукачева" вирішило побачити наслідки капремонту і те, у яких умовах проживають жителі цього багатостраждального будинку.

Реклама

На прохання кореспондента відгукнулось чимало жителів багатоповерхівки, які підтвердили те, що нещодавно проходив ремонт даху. Утім, цьому передувала довга історія, яка "з'їла" чимало нервових клітин у мешканців.

Так, 55-річна Марія, що живе у квартирі №5, сказала, що у травні розпочались ремонтні роботи на даху: зняли майже увесь дах. І це співпало з сезоном літніх дощів. Вода, внаслідок злив, протікала по усій квартирі, з'явились плями та плісінь на стелі. Такі ж скарги отримали і від її сусідки, яка теж проживає на другому поверсі (квартира №13) - пані Магдалини. За її словами, зливи та відсутність будь-якого захисту зіпсували те, що робила разом з родиною рік тому під час євроремонту, адже і на її стінах теж з'явились подібні "водяні розписи".

Реклама

Загалом, мешканці будинку підтвердили те, що відбувся ремонт даху, утім він незавершений. Жителі скаржаться на відсутність жолобів, незакритий комин та малий розмір козирка. Тому, на їхню думку, у разі чергових опадів є високий ризик схожих наслідків, як це було і до відновлення даху.

Та не лише одним дахом переймаються люди. Деякі скаржаться на те, що будинок взагалі за усю історію його існування (а це вже понад 50 років, – ред.) не ремонтувався. Як наслідок, обвалюється штукатурка.

Пенсіонерка Ганна, що проживає у квартирі № 9 поскаржилась інтернет-виданню "Панорама Мукачева" на дві проблеми. По-перше, у квартирі №16 ніхто не проживає, а балкон знаходиться у занедбаному стані. За її словами, є висока ймовірність того, що він впаде на двір, де часто протягом дня гуляють і розважаються діти.

Реклама

Інша ж проблема: водопровідна. З початку експлуатації будинку водостічна система майже не оновлювалась. Як розповіла мукачівка Ганна, що мешкає у квартирі №9, труби знаходяться у аварійному стані. Як доказ, вона продемнострувала комору під її кухнею, де протікає труба. Така ж проблема і під квартирою №4. Представники "ІТВ Сервісу" після прорвання труб полагодили лише ту частину, яка потребувала термінової заміни. Однак, більшість труб і досі неполагоджені. Вони заржавіли. Мешканці продемонстрували заржавілість у загальному підвалі, де взагалі нічого не робилось. Люди власним коштом придбали крани та ремонтували своїми руками, утім, для вирішення проблеми потрібні майстри та кошти. На думку громади будинку, цим мають займатись комунальні служби, чию роботу оплачують люди. Та комунальники і міська влада вбачають проблему у відсутності коштів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно