Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті очікується надзвичайна спека

На Закарпатті очікується надзвичайна спека

У Закарпатській області з огляду на сильну спеку, яка триватиме на території краю впродовж найближчих днів, спостерігається висока (4-й клас), місцями надзвичайна (5-й клас) пожежна небезпека. Упродовж 7-8 липня на рівнинній частині області та в Ужгороді очікується сильна спека 35-37°. 

ВІДЕО ДНЯ

Така погода сприяє швидкому зростанню показника пожежної небезпеки в екосистемах області. З початку року в регіоні вже зафіксовано 450 пожеж в екосистемах, де 14 загорань у лісових масивах. Головна причина їх виникнення – людський фактор: недбалість, а іноді – й легковажність громадян та нехтування правилами пожежної безпеки при перебуванні в лісі, - йдеться у повідомленні У ДСНС України у Закарпатській області.

Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до керівників підприємств, організацій та громадян із проханням дотримуватися правил безпечного перебування в лісових масивах області. У спеку найменша жарина з вихлопної труби автомобіля, незагашений недопалок, багаття, залишене без нагляду відпочивальників, можуть спричинити велику біду.

Реклама

Для запобігання виникненню лісових пожеж, збереження рослинного і тваринного світу, рятувальники закликають громадян у період високої пожежної небезпеки утриматися від відвідування лісових масивів та в’їзду до них на транспортних засобах.

Служба ДСНС разом із лісовими господарствами докладають чимало зусиль, щоб не допустити пожеж в лісі, а у випадках їх виникнення вживаються оперативні заходи для найшвидшої ліквідації загорань. Значна увага приділяється профілактичним протипожежним заходам – влаштуванню мінералізованих смуг та догляду за ними, облаштуванню місць відпочинку, наочній агітації на протипожежну тематику. Постійно проводяться рейди з профілактики виникнення лісових пожеж та виявлення порушників правил пожежної безпеки.

Реклама

Правда, варто наголосити, що яких би запобіжних заходів не вживали відповідні служби, без свідомої поведінки з боку громадськості, усвідомлення людьми масштабів загрози, що несе в собі «червоний півень», лісові масиви не будуть у повній безпеці.

Попереду ще багато днів сонячної погоди, часу літніх відпусток і дитячих канікул. Управління ДСНС України у Закарпатській області закликає всіх громадян не порушувати вимог пожежної безпеки та відчувати свою причетність до охорони й збереження зелених легень нашої планети.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно